8-те предимства на неразрушимата сестринска връзка

Сестрите са номер едно!

8-те предимства на неразрушимата сестринска връзка

Братята и сестрите са най-близките ни същества на тази земя. Все пак с тях делим огромно количество ДНК. Дори и да не сме чак толкова близки в биологичния департамент, то духовната връзка и само между приятели е страшно силна и неразрушима.

Сестрите са още по-специален случай. Да имате сестра, означава винаги да имате човек, който ви обича безгранично, своя най-добра приятелка, опора, която не само ви крепи, но и мисли за вас постоянно.

Гарантирано е, че в живота си имате човек, който няма да прояви егоизъм спрямо вас, винаги ще ви изслуша и ще ви каже нещата право в очите - без лицемерие и без лъжи. Или казано с по-малкo думи - сестрите са върхът!

Ето и някои от основните предимства на сестринството.

1. Сестрите са чудесни учители
По-голямата ви сестра може да ви даде по-ценни съвети за живота от всеки друг. Тя е минала по вашия път и знае точно какво преживявате и какво ви тревожи. Ще се учите взаимно, една от друга, цял живот и винаги ще търсите помощта и съветите си в трудни времена.

Възможно е невинаги да се вслушвате в думите, които си казвате, но важното е, че все някой ден може да ви послужат и тогава ще оцените всичките онези среднощни разговори.

8-те предимства на неразрушимата сестринска връзка

2. Сестрите са винаги искрени
Сестра ви винаги ще ви каже истината и няма да лъже или сплетничи по ваш адрес. За нея няма значение дали ще се скарате заради тази откровеност, или не. Сестрите са наясно, че не могат да избягат една от друга и издържат да са скарани максимум за два часа.

Сестра ви ще сподели, ако някоя дреха не ви отива или ако сте се гримирали като клоун. Със сигурност и вие бихте направили същото за нейно добро.

3. Сестрите винаги изслушват
Дори да е с шарка и температура, дори да е изморена до смърт или просто да не е в настроение за вашето бърборене, сестра ви ще седне и ще ви изслуша. Ще ви подаде рамо, на което да поплачете, или ще се смее заедно с вас. Това е едно от неписаните правила на сестринството: Сестричка в нужда се познава! Знаете, че ако сестра ви иска да си поговорите, и вие бихте зарязали всичко останало на драго сърце.

8-те предимства на неразрушимата сестринска връзка

4. Сестрите знаят цялата ви история
Знаете си всички срамни истории, споделяте своите най-лични тайни и сте се виждали да правите най-глупавите грешки. Споделяте семейните радости и тъги. Знаете наизуст всички истории на родителите си, които са разказвали милион пъти, и никога не ви омръзват. Вие знаете всичко една за друга, дори и събитията, които не си спомняте, защото сте били прекалено малки.

5. Сестрите са чудесен наставник
Сестра ви може да помогне с всичко, както и вие на нея. Интервюта за работа, настинки, разбити сърца - сестрите винаги знаят как да се справят със ситуацията и дават ценните си наставления. Обменяте опит и връзката ви е като един постоянен тийм билдинг, защото вие сте наистина сплотен колектив. Сестрите са нашата пътеводна светлина!

8-те предимства на неразрушимата сестринска връзка

6. Сестрите умеят да съдят
Нека си признаем, понякога те могат да бъдат доста взискателни и осъдителни. Но е важно да знаете, че всичко е продиктувано от любов. Обичта е движещата сила в отношенията между сестрите и точно тя е мотивът дори и за забележките и хапливите коментари.

Сестрата може да негодува срещу работата ви, гаджето ви или начина ви на живот, но го прави, защото иска най-доброто за вас. Тя ще мрънка и за неизмитите чинии и неподредената ви стая. Не ѝ се сърдете - кой ще изгради по-добри навици у вас от сестра ви?

7. Сестрите са винаги на линия
Те са до вас за сериозни неща, като съвет и помощ, но е чудесно, когато знаете, че винаги ще имате партньор и за някоя лудория. Искате да звъннете на момчето, което харесвате, в 3 часа сутринта? Сестра ви ще набере номера вместо вас. Искате да му отпуснете края и да се почерпите с текила? Сестра ви ще ви направи бомбастични коктейли. Няма нищо по-хубаво от здраво сестринско лигавене и смях, стигащ до сълзи и болка в корема.

8-те предимства на неразрушимата сестринска връзка

8. Сестрите ще ви обичат винаги
Независимо колко глупави грешки ще направите, как ще се издъните или какво ще постигнете, независимо от всичко и всички - сестрите винаги ще са хората, които ще ви обичат безрезервно. Ценете тези вълшебни хора, защото това са най-близките ви същества.

А сега не ви остава нищо друго освен да се обадите, а по-добре направо да изтичате при сестра си, за да ѝ кажете, че я обичате!

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

91 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay