9 начина да държите паяците и насекомите далече от дома си

9 начина да държите паяците и насекомите далече от дома си

Буболечките и паяците са много досадни и карат дома ни да изглежда мръсен. Но препаратите, които обикновено използваме, могат да бъдат опасни за нашите деца и домашни любимци. Те също са вредни за околната среда. Ще ви предложим няколко по-естествени начина да се справите с тези досадни насекоми.

1. Сложете калинки в градината си

Калинките също са насекоми, но е много по-добре да имате калинки в дома си, вместо други буболечки. Калинките държат паяците и другите насекоми далеч, като ги унищожават. Калинките унищожават храната на останалите буболечки и по този начин ги принуждават да търсят храна на друго място.

Можете да използва растения като копър, кимион, бял равнец, здравец, за да ги примамите.

2. Използвайте ментово масло, за да изгоните вредителите

Маслото от мента е силно и ефективно средство за отблъскване на насекомите. Но може да предизвика дразнене на кожата при хора и домашни любимци. За да избегнете това, се препоръчва да смесвате масло от мента с вода, за да го разреждате. Напръскайте тази смес по прозорците и другите места, на които обикновено се появяват насекоми.

3. Направете си сами спрей против насекоми

Можете да си направите сами спрей против насекоми. Смесете ябълков оцет, олио, черен пипер и течен сапун в спрей бутилка. Пръскайте този разтвор всеки ден в дома си. Пръскайте прозорците, вратите, первазите. По този начин насекомите изобщо няма да влязат в дома ви.

4. Поддържайте дома си чист

Досадните насекоми виреят на мръсни места, така че е изключително важно да поддържате дома си чист и да спазвате хигиена. Трябва да почиствате дома си основно поне веднъж в седмицата. Също така премахвайте паяжините, ако видите такива.

5. Вземете си котка

Котките са сладки, но са и хищници. Те ще прогонят всяко насекомо, което видят. Така че осиновяването на котка е много добра идея- ще имате сладък домашен любимец и ще се отървете от досадните насекоми.

6. Насадете кедър около дома си

Миризмата на кедрово дърво е нещо, което много насекоми, включително и паяците, не харесват. Насаждането на кедър около дома ви, ще прогони насекомите.

7. Поставете обелки от цитрусови плодове около дома си

Свежата цитрусова миризма отблъсква насекомите. Можете да сложите обелки от портокали, лимони и други цитрусови плодове в шкафовете, на первазите и около прозорците. Сменяйте ги на всеки 48 часа.

8. Поставете кестени

Кестените много успешно се борят с паяците. Те изключително много мразят миризмата му и поставянето на кестени в шкафовете, близо до врати, прозорци и навсякъде, където обикновено има паяци, ще бъде много ефикасно.

9. Използвайте етерични масла

Много етерични масла имат естествени свойства, отблъскващи насекомите. Но те също могат да причинят дразнене на кожата при хората, особено бебетата и домашните любимци. За да избегнете това, вместо да ги напръскате директно, смесете ги с вода, за да разредите маслото и напръскайте с помощта на спрей бутилка. Евкалиптовото масло е много ефикасно. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay