9 неща, които трябва да бъдат почиствани ежедневно

9 неща, които трябва да бъдат почиствани ежедневно

Някои хора почистват домовете си веднъж седмично, други веднъж на две седмици, а трети почистват по малко всеки ден. Без значение какъв е графикът ви за почистване, има неща в дома ви, които трябва да бъдат почиствани абсолютно всеки ден. Например клавиатурата, мивката или воланът на колата имат постоянен допир до бактерии, които са вредни за здравето и са опасни. 

Ето кои са нещата, които трябва да почиствате ежедневно:

1. Душ слушалката

Постоянният поток на вода в душа ви не означава, че тя се самопочиства. Бактериите могат да растат в нея и ако ги вдишвате по време на душ, това може да доведе до различни инфекции. 

2. Пръстени

Ако носите пръстен всеки ден или имате годежен пръстен или халка и никога не го сваляте, добре е да го почиствате всеки ден. Проучванията са установили, че ръцете на хората, носещи пръстени, съдържат повече бактерии от тези, които нямат.

3. Воланът на колата

Интериорът на автомобила е голям източник на вредни бактерии и макар да не е нужно да почиствате колата си всеки ден, добре е да почиствате волана всеки път, щом се качите в колата. 

4. Дръжките на вратите 

Ако има предмет, който всеки ден докосваме с мръсните си ръце, това са дръжките на вратите ни. Те могат да пренасят стотици микроорганизми, които могат да повлияят на здравето ни.

5. Клавиатура

Вероятно използвате клавиатурата всеки ден и тъй като я докосвате изключително често, на нея има много бактерии. Добре е да почиствате клавиатурата поне няколко пъти на ден с антибактериална кърпичка.

6. Дистанционно

Друг обект, до който се докосваме всеки ден, е дистанционното. Почиствайте го веднъж на ден, за да се предпазите от бактериите.

7. Ключовете за лампите

Ключовете за лампите са нещо, което рядко се сещаме да почистваме, а всъщност трябва да почистваме ежедневно, тъй като ги докосваме постоянно. 

8. Мивките

Мием ръцете си и зъбите си по няколко пъти на ден, така че не е изненада, че там има много бактерии. Избърсвайте ежедневно мивката с антибактериален разтвор. 

9. Четка за зъби

Частиците от храната и плаката се забиват в четките за зъби всеки ден. Също така повечето от нас държат четките си за зъби в банята, където са изложени на множество бактерии. Ето защо е добре да почистваме четките за зъби всеки ден и да ги накисваме в антибактериална вода за уста.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay