9 признака, че сте психически силни

9 признака, че сте психически силни

Учените смятат, че да си психически силен е по-сигурен знак за успех от интелигентносттта и след като прочетете тези признаци на силна психика ще разберете защо. Да имаш контрол над емоциите си и да имаш силата да бъдеш човек, който знае, че ще постигне всичко, са само част от признаците на силната психика.

Ето няколко признака, че сте силни психически

1. Не се тревожите за проблеми, върху които нямате контрол

"Ако можеш да оправиш нещо, не се притеснявай; ако не можеш, не се притеснявай". Хората със силна психика не се тревожат за неща, които не могат да оправят. Да се опитвате да разрешите проблеми, които не можете да разрешите, е загуба на сила и енергия, които можете да вложите в нещо по-смислено. Ако няма какво да направите за някой проблем, просто не се тревожете за него.

2. Приемате и се изправяте пред проблемите, които срещате по пътя си

Животът е труден и вие го знаете. Не само това, вие приемате, че неуспехът, болестите и тъгата ще се появяват в живота ви на някакъв етап. Но вместо да се откажете, когато се случи нещо лошо и да се въздържате от постигането на целите си в живота, решавате да използвате всеки лош момент в своя полза, като просто си научавате урока и продължавате напред. Това е дар от вашата висока емоционална интелигентност, нещо, което психически силните хора притежават.

3. Можете да кажете "Не" без да съжалявате

Ако вашият шеф ви попита дали можете да работите през уикенда, няма да имате никакъв проблем да кажете не. Вие бихте предпочели да отидете на разходка или да обърнете внимание на партньора си. Вие сте ангажирани с целите, отговорностите и ценностите си и не позволявате на други неща да им попречат. Това е причината да се чувствате удобно да казвате "не", когато е необходимо. Това е начин за упражняване на самоконтрол и изграждане на респект, което ще ви даде възможност да постигнете своите цели.

4. Вие сте търпеливи и знаете, че мечтите не се сбъдват за секунда

Психически силните хора знаят колко е важно да бъдат търпеливи към околните, към себе си и към целите си. Разбирате, че за постигане на мечтите ви е необходимо време и усилия.

5. Поставяте необходимите граници

Психически силните хора знаят колко е важно да поставят граници и да ги спазват. Искате да имате контрол над своето тяло и ум, защото това ви превръща в господар, а не в роб. Вие смятате, че дисциплината е ключът към здравословния начин на живот.

6. Не се оплаквате, а действате

Не мислите, че някой ви е длъжен с нещо. Осъзнавате, че за всяко нещо си има цена и трябва да работите здраво, за да постигнете целите си.  Така че, вместо да се оплаквате от несправедливостите, вие се мобилизирате и действате.

7. Рядко импровизирате, обичате всичко да е организирано

Не сте особено импулсивни и обичате всичко да е планирано. Психически силните хора имат ясни цели в съзнанието си и не си позволяват да се оставят на произвола на съдбата.

8. Уверени сте, но не прекалено

Психически силните хора много добре знаят кои са силните им и кои слабите страни. Чувстват се уверени, заради силните, но не прекалено, заради слабите.

9. Не правите компромиси със съня си

Отпочиналият ум е силен ум. Психически силните хора обикновено имат здравословни навици, свързани със съня, защото знаят колко е важен добрия сън за постигането на целите на следващия ден.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

20 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay