Mars с кампания за насърчаване на равенството между половете

#HereToBeHeard е нова инициатива, която цели да създаде по-приобщаваща среда, където жените могат да достигнат пълния си потенциал

Mars с кампания за насърчаване на равенството между половете

Mars, Inc., един от най-големите производители на храни в света, представи #HereToBeHeard (бел. ред. – в превод от английски – "Тук си, за да бъдеш чута") – нова глобална кампания, която насърчава равенството между половете. Инициативата дава възможност на жените гласът им да бъде чут без значение от тяхната раса, възраст, сексуална ориентация, религия и здравословно състояние. Така Mars цели да допринесе за една по-приобщаваща и толерантна бизнес среда и да създаде свят, където дамите процъфтяват.

Като част от платформата на компанията Full Potential (бел. ред. – в превод от английски – "Пълен потенциал")за постигане на полово равенство сред сътрудниците и доставчиците ѝ и на пазара като цяло, #HereToBeHeard пита жените:"Какво трябва да се промени, за да може повече жени да достигнат пълния си потенциал?"(за повече информация вижте видеототук). Отговорите ще дадат представа на Mars за конкретните действия, които да се предприемат както в рамките на собствената ѝ верига за доставки, така и в обществото като цяло, за да се преодолеят различията по отношение на възможностите за развитие за различните полове.

Виктория Марс, член на Борда на Mars и посланик в програмата Full Potential, коментира: "Жените заемат ключово място в историята и в ръководството на Mars, но има още какво да направим в тази посока. Стремим се да засилим ролята на дамите в екипите ни по света, както и в рамките на разширената ни верига за доставки. Мащабът и спешността на проблема с неравенството между половете в обществото изисква повече действия. Ако глобалният бизнес не се вслуша в него и не предприеме нещо сега, тогава кога? Именно бизнесът може да окаже огромно въздействие и наистина да доведе до значителна промяна. В Mars използваме тази възможност,за да разширим дискусията по въпроса и да предизвикаме конкретни действия. Движението #HereToBeHeard има за цел да гарантира, че гласовете на жените имат шанс да бъдат чути и да бъдат превърнати в планове за постигане на напредък по отношение на равенството между половете".

За да даде начало на дискусията по темата, носителката на Еми и ТВ звезда Тамира Маури-Хъсли се присъединява към група вдъхновяващи дами инфлуенсърки, сред които Попи Джейми, ХаниСидоу, Хелън Ву и Кели Джерарди. Като част от кампанията #HereToBeHeard, те ще представят своя опит и ще поканят жените да споделят мнението си на beheard.mars.com.

Актрисата, носителка на наградата"Еми", и водеща ТамираМаури-Хъсли каза: "Неприемливо е, че толкова много жени продължават да се сблъскват с бариери в своята работа,в дома си и в ежедневието си. Ако наистина искаме да гарантираме, че всяка дама ще има възможност да разгърне пълния си потенциал, трябва да вземем предвид многообразието, свързано с произхода на всяка една от нас, с талантите ни, житейския ни опит. Заслужаваме гласовете ни да бъдат чути. Мисля, че е много смело от страна на водеща корпорация като Mars да заяви, че не сме направили достатъчно и че е време да се вслушаме. Ето защо съм развълнувана да помогна на компанията да даде трибуна на много от жените, които остават нечути".

В момента жените съставляват 51% от населението на света и допринасят с 28 трилиона долара за глобалния БВП, но въпреки това много често гласовете им остават нечути. Oще преди кризата с COVID-19 ООН изчисли, че ще отнеме повече от век, за да се преодолеят различията по отношение на възможностите за различните полове. Пандемията върна с 25 години назад постигнатото по отношение на половото равенство. Въздействието ѝ е особено негативно за жените от малцинствените групи, които твърде дълго са пренебрегвани в дискусията по темата.

Началният етап на #HeretoBeHeardще продължи до март. По време на него ще се събират мненията на жените. Те могат да ги изразят писмено или устно, като запишат посланието си в сайта на кампанията. Мненията ще бъдат анализирани от инициативата Oxford Future of Marketing Initiative (FOMI)в бизнес училището Saïd Business School на Оксфордския университет. Резултатите ще бъдат представени в изследване на Оксфорд това лято и ще дадат посока за действие на платформата Full Potential на Mars,включително и за политиките, които компанията може да реализира като част от ангажимента си за създаване на нови възможности за жените.

Представената през тази година програма Full Potentialима за цел да постигне равенство между половете чрез поредица от действия. Поставяйки приобщаването и многообразието в центъра на своите усилия, досега Mars е постигнала следните резултати:

  • Равенство на половете по отношение на заплащането в рамките на компанията, където работят 130 000 сътрудници, половината от които са жени.
  • 43% баланс между половете в лидерските екипи. Целта е дасе постигне 100% баланс.
  • Разширяване на партньорството с агенцията за хуманитарна помощ CARE, зада се засили ролята на 50 000 души от общностите за добив на какао, основната част от които са  жени.
  • Партньорство с института Geena Davis и платформата UNStereotype Alliance за елиминиране на половата дискриминация и стереотипи в рекламите на компанията.
  • Прозрачност при формулирането на ангажиментите и напредъка на Mars по отношение на равенството между половете, които могат да бъдат открити тук.

Посетете beheard.mars.com, за да научите повече, попълнете кратката анкета и продължете дискусията по темата с #HereToBeHeard.

ЗА #HERETOBEHEARD

#HereToBeHeard е глобална кампания на Mars, Incorporated, която цели да предизвика промяна по отношение на половото неравенство, подкрепяйки петата цел от Целите за устойчиво развитие на OOН. Инициативата е част от платформата на Mars – Full Potential, която засилва ролята на жените и преодолява различията по отношение на възможностите за различните полове в рамките на самата компания, в общностите, от които се доставят суровините, и в рекламите на Mars. За повече информация за Full Potential и #HereToBeHeard посетете beheard.mars.com и mars.com.

ЗА MARS, INCORPORATED

Повече от век Mars, Incorporated е водена от вярването, че светът, който искаме утре, започва с това как правим бизнес днес. Тази идея е в центъра на това кои сме били винаги като глобален семеен бизнес. Днес Mars се променя и въвежда иновации по начин, който утвърждава ангажимента ѝ да има позитивно въздействие.

Компанията разполага с разнообразно и непрекъснато разширяващо се портфолио от шоколадови и захарни изделия, храни и продукти и услуги за грижа за животните. В Mars работят133 000 отдадени сътрудници, които се движат в една и съща посока: само напред. Годишните продажби на компанията възлизат на 40 милиарда долара. Mars произвежда някои от най-обичаните марки в света DOVE®, EXTRA®, M&M’s®, MILKY WAY®, SNICKERS®, TWIX®, ORBIT®, PEDIGREE®, ROYAL CANIN®, SKITTLES®, BEN’S ORIGINAL™, WHISKAS®, COCOAVIA®, 5™. Компанията се грижи за половината от домашните любимци в света чрез здравните си услуги AniCura, Banfield Pet Hospitals™, BluePearl®, Linnaeus, Pet Partners™ и VCA™.

Знаем, че можем да бъдем наистина успешни само ако партньорите ни и общностите, в които оперираме, също просперират. Петте принципа на Mars – качество, отговорност, взаимност, ефективност и свобода – вдъхновяват нашите сътрудници да предприемат действия всеки ден, така че да създават свят, в който планетата, хората и домашните любимци процъфтяват.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay