Анатомия на мъжкото влюбване

Различава ли се влюбването при двата пола?

Анатомия на мъжкото влюбване

Как се държат мъжете, когато са влюбени? Доста сложен въпрос, що се отнася до това, че всеки мъж е различен. Едни стават мълчаливи или буквално онемяват, когато са около обекта на желанията си. Други пък по всевъзможни начини изразяват любовта си и искат целият свят да знае колко обич има в сърцето им.

Но дали мъжкото влюбване е като женското? Дали усещат пеперудите в стомаха? Дали се будят и заспиват с мисли за жената, в която са влюбени? Усмихват ли се неадекватно и незнайно защо, като се сетят за нея, следят ли си телефона през няколко минути? 

Всички тези въпроси бяха породени от една обикновена илюстрация, но наистина се замислих – има ли разлика във влюбването при двата пола? Направих проучване, поразрових се из наличната информация, поразпитах и определено успях да достигна до извода, че мъжете се влюбват, точно както жените. Просто го прикриват, за да изглеждат по-силни.


Когато мъжете бъдат простреляни със стрелите на Амур, те просто се преобразяват. Започват да обръщат повече внимание на външния си вид, усмихват се на всичко и всички, изведнъж придобиват специфичния блясък в очите и наистина стават най-милите хора на света. 

Той ще ви пише мили съобщения, ще иска непрекъснато да има контакт с вас, като се притеснява да не ви досажда, ще се стреми да ви помага във всичко, да ви обгрижва, да почувствате колко много означавате за него и най-вече – ще направи всичко, за да ви види усмихната.

Има и доста знаци, които можете да разпознаете по езика на тялото – специфичната усмивка, предназначена само и единствено за вас, която няма как да сбъркате, гледа ви продължително в очите, леко се изнервя, когато е около вас, хваща ви за ръка при всеки удобен случай. Влюбените мъже определено се чувстват като герои от някой романтичен филм, но тъй като оправданието им е, че не са по думите, показват любовта си с жестове. Не, нямам предвид подаръците, а докосванията, усмивките, общуването.

 Анатомия на мъжкото влюбване


Разбира се, има и такива представители на силния пол, които не се страхуват да изразяват гласно чувствата си. Но кога всъщност стават готови да кажат заветното "Обичам те"? Оказва се, че мъжете много по-рано във времето започват да мислят за двете думички. Според изследване именно те са тези, които го казват първи и дори на по-смелите им трябват само няколко седмици, за да стигнат до извода, че наистина обичат жената до себе си. И че трябва да ѝ го кажат.

Kолкото до останалите сигнали, че той е ваш – наистина трябва да четете между редовете. Влюбеният мъж ще започне да говори все повече за бъдещето, да ви съобващава какво обича, като всички тези подробности са всъщност намеци към вас. Просто защото няма смелост да ви каже директно какво изпитва.

Да, влюбеният мъж ще се събужда и заспива с мисълта за вас, вътрешно ще се радва като малко дете, когато му изпратите съобщение или му се обадите, ще се чувства така, сякаш светът е в краката му и може да направи всичко.

Без съмнение се оказва, че влюбването е розова приказка както за жените, така и за мъжете. Разликата е, че представителите на силния пол се стремят да го прикрият, за да не изглеждат уязвими или слаби.

Не се съмнявайте в милите неща, които ви казва, защото той наистина ги мисли. Влюбеният мъж вярва, че вие сте "неговото момиче" и е готов на всичко, за да ви направи щастлива.

301 22
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



13
Не е посочен 08.11.2013|18:09
"влюбеният мъж ще се събужда и заспива с мисълта за вас, вътрешно ще се радва като малко дете, когато му изпратите съобщение или му се обадите" - това не го вярвам звучи невероятно
12
Не е посочен 28.04.2012|10:59
и аз мисля, че това наистина е така..!
11
Не е посочен 23.04.2012|12:51
това е самата истина
10
Не е посочен 23.04.2012|09:13
на мен ми се случи и всичко е вярно!
9
Не е посочен 22.04.2012|11:29
Напълно съм съгласна няма смисъл да от много думи просто всеки който го изпита може да го потвърди! :)
8
Не е посочен 21.04.2012|21:03
Вярно и непреувеличено. Случва се един път, но е както трябва... И определено има пеперуди в стомаха, и телефона е като залепен за ръката... А усмивката и... Безценна!
7
Не е посочен 21.04.2012|20:54
Вярно и непреувеличено. Случва се един път, но е както трябва... И определено има пеперуди в стомаха, и телефона е като залепен за ръката... А усмивката и... Безценна!
6
Не е посочен 21.04.2012|20:53
Вярно и непреувеличено. Случва се един път, но е както трябва... И определено има пеперуди в стомаха, и телефона е като залепен за ръката... А усмивката и... Безценна!
5
Не е посочен 21.04.2012|19:03
Аз пък не виждам нищо лошо в това:) това говори, че сте по-открити и смели спрямо изразяването на чувствата си от нас :)
4
Не е посочен 21.04.2012|19:03
Да, важното е, че има чувства:)
3
Не е посочен 21.04.2012|19:03
"че мъжете се влюбват, точно както жените. Просто го прикриват, за да изглеждат по-силни." Разбира се, то влюбването си е влюбване за всички живи същества;) тръпката е уникална!
2
Не е посочен 21.04.2012|18:54
Всеки май различно си изразява чувствата.
1
Не е посочен 21.04.2012|17:39
Като мъж смятам, че информацията е малко преувеличена или просто не е валидна за всички. Иначе съм съгласен, че по-рано казваме 'заветното Обичам те'.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay