Любовта е сделка

В консуматорското ни общество красивите чувства са въпрос на добре обмислена маркетингова стратегия

Любовта е сделка

Продажбата е изкуство и ние всеки ден продаваме себе си. Звучи ви скандално, безумно или обидно, но всъщност просто е реално. В книгата на Джес Маккан ''Любовта е сделка'' откриваме много истини, до които сами сме достигнали, но по метода проба-грешка. По наше време нямаше такива книги.

Флиртът е наука, той е като езика. Спреш ли да практикуваш за момент, забравяш как се прави, но също толкова бързо си го припомняш след това. Ще кажете, че той е вроден и донякъде ще сте прави. Но днес за момичетата в големия град е ужасно трудно да впечатлят желания мъж само със секси поглед и чаровна усмивка.

Може би все още вярвате, че някой просто ще ви погледне и като ударен от гръм ще се влюби безпаметно във вас за цял живот. И този някой, разбира се, ще бъде Принцът. Съжаляваме, че точно ние ще ви свалим от розовия облак, върху който безгрижно се реете, и ще ви пратим в жестоката действителност на XXI век, където всичко е стратегия и продажба, а продуктът сте вие.

Харесвате ли тази в огледалото?

Дори най-известните търговци казват, че няма как да продадеш продукт, от който ти сам не намираш никаква полза. Как ще продадете тиган, ако само при мисълта за готвене ви се повдига? Не може да искате някой да ви забележи, ако вие сами не откривате нищо привлекателно в себе си.

Помнете, никой не харесва отчаяните жени. Не говорете за семейните и любовните си разочарования в началото, защото вместо интерес, в най-добрия случай ще събудите съжаление, а и това е малко вероятно. Да му признаете внезапно връхлетелите ви чувства също не действа. Няма как да накарате някой да ви харесва като му кажете колко много вие го харесвате. Както казва Джес Маккан в книгата си, ''Все едно да продавате кола с думите: Много искам да купите колата ми, нямате представа, колко ми трябва комисионната!''

Ако все пак не се получи, приемете провала спокойно. Такива неща се случват и на най-красивите и съвършените, каквито несъмнено сме всички ние. И един съвет, който малко хора ще ви дадат, но нали затова сме тук. Когато не говорите за нещо, то не се е случило. Провалът си е провал, но ако за него знаете само вие, ще го преживеете по-лесно.

Нека следващият купувач да заповяда.

131 17
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 08.11.2013|18:09
сексът е сделка - това го виждам , но ако вече и любовта е сделка ... не е добре
1
Не е посочен 03.01.2012|15:10
Книгата наистина е страхотна и много интересна!!!Препоръчвам я горещо на всеки !:)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay