Опра Уинфри даде името си на улица в Чикаго

Опра Уинфри е улица в Чикаго

Опра Уинфри даде името си на улица в Чикаго

Какво бихте дали на жена, която си има всичко? Кметът на Чикаго Ричард Дейли отговори на този въпрос и подари на Опра Уинфри улица в града. Интересната новина научаваме от Асошиейтед прес.

 

Дейли, който напуска поста си следващата седмица след 22 години служба, почете Уинфри като кръсти на нейно име улицата пред Harpo Studios. Тя вече носи наименованието "Oprah Winfrey Way". Телевизионната водеща също е пред приключване на повече от 20-годишна кариера като водеща на собственото си шоу.

 

"Вашето присъствие в Чикаго бе истински дар", казал Дейли, секунди преди да открие табелката пред главния вход на Harpo Studios, където са снимките на шоуто на Опра. Кметът е нарекъл Уинфри "значим посланик на града".

 

Телевизионната водеща не е успяла да скрие радостта и вълнението си. "Искам само да благодаря на кмета и на самия град за това, че ми позволиха да работя тук", казала Уинфри. Според нея емоцията била по-силна от това да получиш "Оскар" или награда "Еми". "Това е приказна история за едно малко чернокожо момиче, родено в Мисисипи, израснало на улицата и накрая получило своя улица в най-великия град на света - Чикаго!"

 

Една от най-влиятелните жени в света стана част от 1 200-те известни личности, религиозни лидери и активисти, дали името си на улици в Чикаго. Сред тях са Майкъл Джордан, Франк Синатра (чието име носят две улици) и др.

На официалната церемония, провела се в сряда, е имало стълпотворение от хора, което е било едно от най-внушителните, откакто има традиция да се кръщават улици с имена на известни личности. Тя датира от началото на 1980 г.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 19.05.2011|12:50
Наистина невероятен подарък за Опра. Тя е велика жена, идол на няколко поколения и невероятна водеща. Не вярвам скоро да има човек, който да даде толкова много на телевизията в цял свят и от нея да се учат милиони водещи. Това е едно голямо признание от страна на кмета на Чикаго, за едно чернокожо момиче, преминало през редица трудности, за да е това което е сега.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay