ВНИМАНИЕ: Ретроградната Венера ще ви накара да се почувствате много объркани

ВНИМАНИЕ: Ретроградната Венера ще ви накара да се почувствате много объркани
Canva

От 22 юли до 3 септември Венера ще бъде ретроградна в огнения знак Лъв - създавайки объркващи настроения около романтикатафинансите и взаимоотношенията за всички нас. На всеки 18 месеца планетата на любовта и парите започва своята 40-дневна лунна разходка. Тази година Венера ще бъде ретроградна за 44 дни, което означава, че ще продължи дори по-дълго от предишни години. Ретроградното движение е превключването и нулирането на Венера от "вечерна звезда" (което я прави видима само през нощта, от залез до преди изгрев) към "сутрешна звезда" (което я прави видима само през дневните часове, от изгрев до преди залез). 

Венера, която преминава през различен зодиакален знак на всеки три седмици, обикновено обикаля Слънцето по-бързо от Земята. Венера започва да се забавя по време на нейната фаза преди и след ретроградността (това се случва преди и след началото на ретроградността, в този случай това се случва от 19 юни до 22 юли и ще започне от 3 септември до 7 октомври). Венера е започнала да се движи по-бавно от Земята, създавайки шеметния ефект на ретроградност. Тази планета по-специално може да бъде предизвикателство, когато пълзи покрай Слънцето, тъй като е една от двете планети (заедно с Уран), които естествено обикалят в обратната посока на Земята, което прави продължителния астрологичен транзит изключително предизвикателен и плашещ.

Ретроградните периоди са момент за размисъл. Венера ще породи много потиснати чувства в нас и у другите. Може да преживеем възход или да прекратим връзки и партньорства, само за да съжаляваме за избора си в края на ретроградността. Паричните въпроси ще бъдат насочени към нашето внимание. Ако търсите повишение, сега не е подходящият момент да очаквате такова — но е подходящият момент да започнете преговори.

Консолидирането на дълга е благоприятно начинание в този момент. Въпреки че банковите ни сметки са ниски, желанието за преразход е голямо. Пазете касовите бележки, защото може да промените решението си за покупки. Напомняне, продажбите са ваш приятел. Не само това, но нашата несигурност е подчертана, тъй като Венера е планетата на увереността. За да избегнете негативните разговори със себе си, практикувайте ежедневни утвърждения, прилагайте рутина за самообслужване и правете неща, които ви правят щастливи. Освен това си почивайте и се отпуснете през времето, в което не работите. Не се изцеждайте до краен предел. Поплачете, ако трябва, оставете емоциите си да преминат. Отстоявайте страстите си.

В разгара на хаоса годишната звездна точка на Венера (термин, измислен от астролога Ариел Гутман) се случва на 13 август. Това е годишната връзка между Венера и Слънцето, наричана още "казими", която се случва на 13 август. Тъй като Венера се движи в осемгодишен цикъл, ние се връщаме четири години назад във времето до лятото на 2019 г. Помислете за романтичните мечти и финансовите планове, които сте си поставили през движение. Сега е моментът да ги преразгледате, преоцените и преразгледате. Може дори да решите да възвърнете външния вид от този период, тъй като Венера също управлява модата. По-важното е, че ако искате да проявите най-истинските си искрени желания или да поемете ангажимент, 13 август е най-добрият ден за това.
Двата предишни ретроградни периода на Венера в Лъв бяха през лятото на 2007 г. и 2015 г. Поглеждайки назад към тези времена в живота ни, ще ни даде представа какво да очакваме. Разбира се, повечето други планети са в различни знаци, но можем да оценим вкуса, който ще ни донесе. Това може да ни помогне да разберем как можем да навигираме през енергията и да работим с ретроградността, вместо да се борим срещу нея. 

Важни дати по време на ретроградна Венера:
22 юли: Ретроградна Венера започва в Лъв. 
9 август: Ретроградна Венера в Лъв е в квадрат с Уран в Телец, призовавайки ни да бъдем свободни и да излезем от контролиращите ситуации или взаимоотношения. Обратно, може да открием, че искаме да си партнираме и да изградим основа с друг.
13 август: ретроградна Венера и Слънцето в Лъв обединяват сили, създавайки ефекта "казими", известен още като Звездната точка на Венера. Това е най-добрият ден за предприемане на действия по време на ретроградността, тъй като Слънцето добавя сила към Венера. 
22 август: Ретроградна Венера в Лъв е в квадрат с Юпитер в Телец, преувеличавайки и разширявайки нашите сърдечни чувства. 
3 септември: ретроградната Венера завършва.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay