Важни съвети при избор на име на бебето

Знаем, че понякога този избор е труден

Важни съвети при избор на име на бебето

Избирането на името на бебето не винаги е толкова лесно, колкото изглежда. Чувала съм дори за хора, които се разделят, защото не могат да се разберат какво име да носи бъдещия им наследник. За да не се стига дотам и за да сте информирани за всичко, ще ви ви дадем няколко много важни съвета.

Необичайно или познато име?

Всеки родител иска детето му да е уникално, открояващо се, забележимо. Ето защо някои родители се спират на редки, малко известни имена. Трябва да знаете, обаче, че понякога това име може да не донесе само позитиви на детето, защото, ако е прекалено рядко, може да му се налага постоянно да го повтаря по няколко пъти, докато го разберат, а това предизвиква неудобство. 

Измислянето на  ново име крие рискове

Някои родители стигат дотам, че да измислят съвсем нови имена. Няма лошо, ако ви бива това, но не карайте детето ви да се чувства неудобно след време. Чувала съм имена като Лъжица, Апаратура, Автономка...

Дълго или късо име?

Късите имена се помнят лесно, звучни са и са красиви. Дългите пък от своя страна носят по-дълбок смисъл и също са много красиви. Лично аз предпочитам по-дългите.

Неутрално или наситено с негативен мисъл име?

Ако на работа кандидатстват Хасан и Христо, вероятно ще изберат Христо.. За съжаление тези стереотипи продължават да съществуват, така че имайте предвид, когато избирате име за детето си.

Къде да търсите вдъхновение?

Избягвайте да се вдъхновявате от телевизионните сериали. Можете да се позовете на историята.

А най-добре просто помислете кои имена обичате и харесвате много!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay