3 неща, които бебето научава, докато е в утробата на майката

Силната връзка между мама и бебе се създава още от тогава

3 неща, които бебето научава, докато е в утробата на майката

Учените са категорични, че детето започва да учи още, докато не се е появило на бял свят. То попива всичко което правите, ядете, начина, по който се чувствате. Ето 3 неща, които детето научава, докато е на топло в коремчето ви.

Да обича някоя храна повече от другата

Според това кои храни мама е хапвала повече, докато е била бременна с бебчо, то може да се създаде предразположение на детето към тях и да ги заобича по естествен път. Например, ако всеки ден сте пиели портокалов сок, то е почти сигурно, че детето от ранна възраст ще иска да пийва и то от този сок.

Да чува звуци

Учени от Финландия са направили изследване. Те са разделили група бременни жени - едните слушали всеки ден по малко музика, а другите никаква. Няколко месеца по-късно резултатът е, че бебетата на майките, слушали музиката реагират на точно тези песни, които са били предпочитани, а другите не.

Да разпознава гласове

Не подценявайте това да говорите на детето, докато е в коремчето ви. Макар и да не го виждате, нито то вас, вие взаимно се усещате, а то дори и чува и се научава да разпознава гласа ви.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay