Време е за секс, но той казва НЕ?

Защо той казва Не на секса

Време е за секс, но той казва НЕ?

Когато говорим за отказ от секс, мъжете едва ли са първите, за които се сещаме. Мисълта, че те винаги са готови за едно страстно изживяване сякаш е дълбоко вкоренена в главата на всяка жена, но трябва да допуснем и една друга мисъл. Възможността един ден и в твоята връзка да настъпи период на сексуално въздържание, съвсем не е невъзможна. Затова, ако това се случи не бързай да виниш себе си. Дори не си го помисляй, защото истинската причина едва ли е свързана с теб.

 

Възможно е да изживява тежка депресия

"Клиничната депресия е най-големият убиец на сексуалното желание." казва секс-терапистът д-р Макензи. Стресът не прощава на никого. Понякога емоционалното натоварване е толкова голямо, че убива всякакво желание в нас.

 

Решението: Ключът носи името Търпение. Само когато се сприятелиш с него ще можеш да се справиш със ситуацията по-леко. Ако партньорът ти се нуждае от разговор, препоръчително е да се обърне към психолог. Можеш да използваш и различни техники, за да подпалиш отново желанието му, ако проблемите не са всъщност толкова сериозни.

 

Нивата на тестостерон в организма му са ниски

"Когато мъж премине 40-те, неговите нива на тестостерон в организма намаляват." обяснява д-р Макензи. Логично - пониженият мъжки хормон, води до понижено желание.

 

Решението: Това е физическо състояние, което се лекува с помощта на лекар. Подозрения може да имаш ако забелязваш депресивни симптоми, липса на енергия и сексуален апетит, събрани наведнъж у твоят партньор. Поговори с него деликатно и тактично по въпроса, за да разрешите проблема заедно.

 

Претоварен и изтощен е

Сексуалният акт си изисква желание и енергия. Така, че е възможно наистина да е прекалено изморен и да не са му останали сили, въпреки желанието.

 

Решението: Просто не го приемай прекалено лично. Ако наистина любимият ти е преуморен, освен една хубава почивка, нищо друго няма да му помогне. Приеми опцията да се погушкате страстно и да заспиш в неговите обятия, като напълно удовлетворителна. Ако обаче тази тенденция продължи със седмици се замисли дали пък проблемът не е различен.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay