Всичко, което ще ви трябва, ако планирате да посетите LGBTQ+ парада

Всичко, което ще ви трябва, ако планирате да посетите LGBTQ+ парада

Официално е юни, което означава, че Pride месецът на гордостта е тук, заедно с всички празненства, които идват с него. Макар у нас тези мероприятия да предизвикват смесени реакции, градовете в различни краища на Европа и света гъмжат от хора, облечени в цветни тоалети, развяващи знамена с дъга и танци по улиците по време на парадите и фестивалите през целия месец. Тези празненства са специално време, което почита и признава борбата за равенство на LGBTQ+ общността, както и празнува всички техни идентичности.

Ню Йорк беше домакин на първия парад на гордостта през 1970 г. и други градове в страната последваха примера. Скоро юни стана официалният месец на т. нар. Pride по целия свят. Празненствата се провеждат в Европа, Източна Азия, Австралия и др.

Ако имате желание да посетите парада близо до вас, дори и да не сте част от тази общност, а просто да искате да ги подкрепите, то можете да започнете да се подготвяте за наситения с емоции ден. В допълнение към планирането на забавните неща, като вашето облекло, как ще се гримирате и с кои приятели отивате, не забравяйте следните основни неща, които могат да ви помогнат да сте сигурни, че денят ви протича гладко:

Юни е, което означава, че слънцето ще е силно. Носете слънцезащитен крем и го намажете навсякъде, за да предотвратите слънчево изгаряне и други кожни проблеми. Не забравяйте да повтаряте нанасянето след известно време. Поддържането на хидратация в горещото време също е от ключово значение. Носете бутилка с вода за многократно пълнене, за да можете да отпивате и да я пълните през целия ден. Вземете и нещо за хапване за всеки случай!

Носете удобни обувки и не забравяйте да подготвите лепенки за рани за всеки случай. Тъй като ще се храните на открито, не е лоша идея да се подготвите и с дезинфекцiращи спrейчета или гeлове, с които да почистите ръцете си. Уверете се, че телефонът и устройствата ви са напълно заредени (или носете преносимо зарядно), за да можете да използвате GPS и да правите снимки.

Информирайте се относно историята на LGBTQ+

Първият прайд парад е организиран от бисексуалната активистка Бренда Хауърд. Година по-рано, на 28 юни 1969 г., полиция нахлува в гей бара в Ню Йорк, The Stonewall Inn. Това ескалира до дни на протест, станали известни като Стоунуолските бунтове. Бунтовете се смятат за ключова точка в историята на LGBTQ+ и служат като източник на вдъхновение до ден днешен. Транс-жените активистки Марша П. Джонсън и Силвия Ривера, които по-късно основават STAR (Street Transvestite Action Revolutionaries), които се стремят да осигурят жилища за бездомни LGBTQ+ младежи, заедно с активистката и драг кралица Stormé DeLarverie, всички присъстват на тези бунтове и играят важна роля в историята на LGBTQ+ като цяло.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay