Да обявиш развода си чрез... селфи!

Тази практика става все по-популярна

Да обявиш развода си чрез... селфи!

Селфи манията завладява все по-голяма част от хората по света и дори онези, които твърдят, че самоснимането и споделянето на полученото изображение е глупаво, всъщност прибягват до тази "услуга”. Документирането на важни или не толкова значими случки от живота чрез снимка става все по-популярна тенденция, която се спазва както от малки, така и от вече пораснали хора.

Сватби, бебешки партита и дори погребения влизат в списъка със събития, които все по-често се заснемат и показват в социалните мрежи. Сега обаче в това число попадат официално и… разводите!

Да обявиш развода си чрез... селфи!

Селфи при развод е всъщност един алтернативен начин двойките, които са решили да поемат по различен път, да отпразнуват важното събитие. След като си направят съответната снимка, те бързо я споделят с приятелите си в някоя от социалните мрежи, след което следва обновяване на семейния статус.

Кийт Хинсън и Мишел Найт (на снимката в началото на материала) са една от двойките, които избират да съобщят за развода си чрез снимка. Те споделят общото си селфи в Instagram, а под него Кийт слага следното послание: "Това е една наистина приятелска раздяла, която се случи по взаимно съгласие. Усмихваме се не защото приключи, а защото се случи.”

Да обявиш развода си чрез... селфи!

Пред The Huffington Post бившият семеен мъж признава, че той и Мишел подхождат към ситуацията с чувство за хумор. А снимката събира стотици коментари както в Instagram, така и във Facebook. Въпреки това приятелите и роднините им смятат, че подходът, който двамата използват, е доста необичаен.

"Първо, всички те бяха озадачени заради споразумението, което Кийт и аз сключихме относно кучето ни. То ни задължава да се срещаме всеки уикенд и да прекарваме известно време с него. Но в края на краищата смятам, че близките ни се гордеят с нас. Разделяме се приятелски и не се налага те да избират на чия страна да застанат”, разказва Мишел.

Да обявиш развода си чрез... селфи!

Има обаче и премери за не толкова позитивни раздели. Моника Беланко и съпругът й си правят селфи, докато изнасят и последните общи вещи от семейното гнездо. Те правят снимката на шега, но сега всеки път, когато попадне на нея в социалните мрежи, тя носи единствено тъга на Моника.

Относно това тя споделя: "Снимката разказва за това как двама души преминават през един от най-трудните периоди в живота си. Те се опитват да запазят най-доброто от времето, прекарано заедно, но в същото време си задават въпроса "Какво всъщност се случи?” От тази гледна точка снимката е най-истинското селфи, което съм правила през живота си. Без позиране. Без предварителна нагласа. Просто едно натискане на копчето.”

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

1 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay