Диамант- рожденият камък на родените през април

Диамант- рожденият камък на родените през април
unsplash

Диамантите са елегантни и грациозни, но те са и много повече от това. Смята се, че дават защита, добро здраве, любов и вътрешна сила на тези, които ги носят.

Символизирайки вечната любов, диамантите без съмнение са най-популярният скъпоценен камък на планетата.

Научете повече за тези невероятни скъпоценни камъни: 

1. Диамантите са рожденият камък на всеки, роден през април, както и основният скъпоценен камък за родените под знака Овен. Смелостта е най-симпатичната черта на Овена и тъй като диамантите са здрави и нечупливи, си пасват перфектно.

2. Думата "диамант" идва от "Адама", гръцка дума, която означава най-твърдото вещество. Десет пъти по-твърд от стоманата, диамантът е най-твърдият материал, познат на хората. Тази твърдост е причината да се смята, че диамантите предпазват хората, които ги носят, от вреда.

3. Диамантите буквално са издържали изпитанието на времето. Всички естествени диаманти на Земята са се образували преди повече от милиард години, когато чистият въглерод е бил подложен на невероятно високо налягане и температури.

4. Единственото нещо, което може да надраска диамант, е друг диамант. Всичко друго не оставя следа.

5. До 1700 г. единственото място в света, където са добивани диаманти, е Индия.

6. Диамантите са най-популярният скъпоценен камък за годежни пръстени едва от 30-те години на миналия век. Преди това рубините и сапфирите били най-популярният избор.

7. Вярва се, че диамантите предпазват този, който ги носи от злото око. Злото око е суеверие от Западна Азия и Средиземноморието, което представлява опасен блясък, който може да хвърли проклятие или лош късмет върху човек. Смята се, че носенето на диаманти заслепява злото око с блясъка си, като по този начин предотвратява проклятията.

8. Благородници и важни войници от древен Рим носели нагръдници, обсипани с диаманти. Те вярвали, че са паднали звезди или сълзите на техните богове и че ще ги предпазят от зло.

9. С 600 милиона карата, руският диамантен запас е най-големият в света. Следващият по големина диамантен запас е 300 милиона карата на Ботсвана.

10. Най-големият чист диамант в света е диамантът Cullinan I, 530-каратов диамант, намерен в Южна Африка. Cullinan I е част от бижутата на короната на Обединеното кралство и е монтиран на върха на скиптъра на суверена.

11. Ведическата астрология свързва диамантите със силата на планетата Венера, която е една от най-спокойните, но и най-силните планети в нашата слънчева система. Тъй като планетата Венера също се свързва с женствеността, диамантите са свързани с блясъка на жените.

12. Диамантите не се срещат само на Земята. Извънземните диаманти се срещат в изобилие в метеорити, звезди и на Нептун и Уран. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay