Добри новини, които наистина имаме нужда да чуем

Добри новини, които наистина имаме нужда да чуем

Филмовата индустрия се премести в космоса, а съвременните технологии направиха възможно създаването на 3D кожа. Планетата за първи път от десетилетия получи малко почивка и глътка свеж въздух, което беше достатъчно, за да доведе до безброй положителни екологични резултати.

През тази година човечеството наистина има нужда да чува повече добри новини, така че имаме няколко такива за вас: 

Вторият човек, излекуват от ХИВ, вече е здрав от 36 месеца. Това доказва, че болестта може да бъде лечима. 

Учените са разработили ръкавица, която превръща езика на жестовете в реч в реално време. Така че, глухите хора вече могат да общуват с всеки, без преводач.

Морските орли, най-големите птици във Великобритания, били изчезнали от страната през 1780 г. Сега, 240 години по-късно, те се завръщат.

През 1979 г. африканският слон е класифициран като застрашен вид. За да се спаси популацията, стартира кампания за опазване на вида. Наскоро беше съобщено, че популацията в Кения се е удвоила от 1989 г. насам. 

Индийците засадиха 250 милиона дървета като част от правителствения план за борба с изменението на климата.

Момиче със синдром на Даун е завършило Калифорнийския институт по изкуствата с бакалавърска степен по фотография и медии.

Емблематичният сериал "Приятели" се излъчваше в продължение на 10 години и приключи през 2004 г. 16 години по-късно бе обявено, че "Приятели" ще се съберат за специален епизод.

Добри новини, които наистина имаме нужда да чуем

Най-голямата дупка в озоновия слой, която съществуваше над Арктика, се затвори. Това означава, че сега не само сме по-защитени, но и сме оправили част от щетите, които сме причинили.

След като партньорът му почина през 2012 г., слон от пакистански зоопарк беше наречен "най-самотният слон в света". В допълнение към самотата той страдаше и от лоши условия на живот. И накрая, наскоро му беше позволено да напусне зоопарка. Той ще бъде транспортиран до Камбоджа, където ще намери приятелство и по-добри условия на живот.

След 4 години без никакви случаи, Нигерия обяви, че е свободна от див полиомиелит. Въпреки че хората все още трябва да внимават и да продължават да си слагат ваксината, това слага край на вируса като цяло в Африка, след много години парализиране на децата.

Добри новини, които наистина имаме нужда да чуем

Коста Рика наскоро легализира еднополовите бракове, ставайки първият окръг в Централна Америка, който направи това.

Беше съобщено, че NASA, Elon Musk’s Space X, Universal и Tom Cruise ще си сътрудничат, за да заснемат първия филм в космоса.

През последните няколко десетилетия замърсяването на въздуха ставаше все по-драматично. Тази година бе разкрито значително намаление по целия свят. Например в североизточната част на САЩ замърсяването на въздуха е спаднало с 30%.

Изследователите са успели да отпечатат 3D модел на жива кожа. Това ще предотврати експериментите с животни в бъдеще.

НАСА изпрати марсоход до Марс. Той ще кацне на Марс през февруари 2021 г. и ще изследва геологията на планетата и ще търси признаци на живот там.

11-годишен балетист от Нигерия получи няколко предложения за стипендии от цял свят, за да учи балет, след като видеоклип, на който той танцува бос под дъжда, стана вирусен в интернет пространството. През 2021 г. той ще започне да учи в престижно училище в САЩ. 

Все пак се случват и хубави неща по света, а ние силно вярваме, че 2021 година ще бъде страхотна! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay