Езикът на тялото е важен!

Вижте какво трябва да правите и какво не

Езикът на тялото е важен!

Тялото ни има собствен език и понякога говори много повече от думите. Последните проучвания показват, че хората, които знаят как да общуват ефективно използват тези невербални сигнали и са по-интелигентни. Ето кои навици, свързани с езика на тялото трябва да придобиете, за да бъдете успешни

1. Трябва да седите изправени

Ако почти лежите в стола си, поставили сте лактите си на масата и сте покрили лицето си с ръце, това са всички признаци на неуважение. Това означава, че не се интересувате от това, което чувате. Ако седнете с изправен гръб и раменете ви са добре изпънати назад, изглеждате по-уверени в себе си. Това е позицията на властта. Запомнете: колкото повече пространство заема тялото ви, толкова по-успешни изглеждате. Не се прегърбвайте, това ви прави да изглеждате по-малки и с по-малко енергия.

2. Използвайте жестовете правилно

Ако използвате прекалено много жестове, хората ще си помислят, че лъжете или се опитвате да скриете нещо.

3. Отворени ръце

Ако стоите с кръстосани ръце ясно заявявате, че не сте гъвкви и че не сте съгласни с това, което човека отсреща казва. Дори в същото време да се усмихвате, кръстосаните ръце показват негативно отношение.

4. Спрете да пипате косата си

Ако сте от хората, които постоянно си играят с косата си, пипате я или оправяте прическата си, забравете за този лош навик. Това показва вашата несигурност и липса на внимание. Спрете да докосвате косата си и се съсредоточете върху общуването по естествен път.

5. Усмихвайте се

Ако се усмихвате на точното място и в точното време, това показва, че имате контрол над ситуацията около себе си и можете да запазите спокойствие, без значение колко стресиращи са обстоятелствата.

6. Контакт с очи

Това е най-важното нещо при езика на тялото. Ако избягвате контакта с очи, това показва несигурност и че искате да криете нещо. Постоянният контакт с очи пък може да притесни събеседника ви. Опитайте да поддържате контакта с очи естествен, правете малки паузи.

7. Ръкостискане

Ръкостискането не бива да бъде нито прекалено леко, нито прекалено силно. Едно добро ръкостискане издава самочувствие и сигурност.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay