Жените с широки бедра правят повече секс

Учени доказват, че пищните мадами имат по-голям шанс с мъжете

Жените с широки бедра правят повече секс

Жените с по-широки бедра са известни и като "жени с бедра, които да износят дете”. Скорошни проучвания показват, че този тип дами имат повече сексуални контакти от по-слаботелеснит, както и повече еднократни връзки. Смята се, че това се дължи на факта, че наистина могат да износят дете без да се страхуват от раждането.

Изследователите определят широките бедра по това дали са над 36 сантиметра в диаметър, а по-тесните - от 31 сантиметра надолу. Тези мерки се определят от разстоянието между горните външни ъгли на илиачните кости на таза - най-широката част от бедрената косат. Измерването е напряко, а не за цялата обиколка.

В изследването са участвали 148 жени на възраст между 18 и 26 години. На всяка от тях са взети мерките от обиколката на бедрата в най-широката им точка и обиколката на талията в най-тясната.

Всички жени са имали поне по един сексуален партньор преди изследването. Всяка от тях е трябвало да попълни въпросник, в който да отбележи сексуалната си история, на колко години е загубила девствеността си, броя на сексуалните си партньори и информация за емоционалната си обвързаност с всеки един от тях.

Учените от университета "Лийдс” открили, че жените, които имат по-широки бедра, имат повече сексуални контакти за една вечер. По-конкретно, дамите, при които сексуалният контакт е по-често срещан, отколкото емоционалната връзка, са по-широки в бедрата с 2 сантиметра от останалите, включили се в проучването.

Изследователите, начело с професор Колин Хендри, установяват, че жените с по-широки бедра имат повече сексуални контакти, защото процесът на раждане е по-малко травмиращ и труден за тях, в сравнение с жените с бедра под 31 см.

Той споделя: "Ширината на женските бедра има директна връзка с риска от потенциални фатални наранявания при раждане. Изглежда, че този риск се отразява на жените, които имат контрол над собствената си сексуална активност. Ето защо, макар и от части, тя е повлияна от размера на бедрата за всяка жена.”

Колин Хендри обяснява резултатите от изследването с връзката им обратно към периода, в който хората са се учили как да вървят и последвалото стесняване на бедрата, за да се улесни процеса на изправяне и ходене. По време на този процес, женските бедра са останали достатъчно широки, за да помогнат в просеца на износване и раждане на деца. Бебетата се раждат в доста по-малко развит етап в сравнение с приматите точно поради тази причина. И затова се нуждаят от повече време и грижи в своето развитие и най-вече прохождане.

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!

7 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



6
Не е посочен 28.04.2014|08:53
Всичко е до психическа нагласа според мен.
5
Не е посочен 26.04.2014|11:26
не знам дали това е така
4
Не е посочен 25.04.2014|21:04
Едва ли това е определящо.
3
Не е посочен 25.04.2014|17:31
Интересно, но ми е малко трудно да се съглася и това си е индивидуално за всеки един.
2
Не е посочен 25.04.2014|17:15
Оф, какви глупости. Либидито едва ли се определя от широчината на бедрата.
1
Не е посочен 25.04.2014|16:37
Довечера ще си премеря бедрата.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay