За котките, жените и любовта между тях

Котките и жените се обичат

За котките, жените и любовта между тях

Кучето се счита за най-добрия приятел на човека заради отдадеността си към своя стопанин, докато повечето хора смятат котките за надменни.

 

В противоречие с това схващане, данните от ново проучване сочат, че котките също са способни на близки взаимоотношения с хората, най-вече с жените, съобщи "Дискавари".

 

Авторите на проучването от университета на Виена са установили, че взаимоотношенията между човека и котката са по-сложни, отколкото се е смятало досега. Котката се привързва към хората като социални партньори, водена не само от интереса си да получи храна.

 

Изследователите са открили, че движещите сили в отношенията между хората и котките са почти еднакви с тези, които задвижват човешките взаимоотношения. За целите на проучването специалистите са наблюдавали в продължение на четири години 41 котки и техните стопани. Изследователите са установили, че животинките и собствениците им си влияят едни на други и често за отговорни за настроенията си.

 

Най-силно взаимодействие учените са открили между по-екстровертните жени и младите котки. Оказало се също, че макар да имат много почитатели сред мъжете, котките имат по-силни връзки с жените. Освен това котките помнят, че стопаните им са били мили с тях и "връщат услугата" в по-късен момент.

8 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay