Защо все повече японци избират да останат необвързани

Защо все повече японци избират да останат необвързани

Въпреки че да останеш сам не е непременно тема табу в повечето части на света, за повечето японци това все още е неизследвана територия, в която не са много желаещите да навлязат. Броят на хората, които остават необвързани в Япония, се увеличава всяка година и те започват да разбират, че самостоятелния живот носи повече ползи.

Ние разбрахме защо хората в Япония искат да водят самостоятелен живот и всъщност може да постъпват правилно:

Японките искат да разчитат на себе си 

Жените в Япония избират все повече да останат неженени най-вече защото искат да разберат как могат да живеят сами и да намерят силните си страни. До неотдавна тези, които оставаха сами, бяха принудени да понасят обиди от общността си, но днес това изчезва.

Семейният живот изглежда като тежест за японските жени

Днес има все повече жени, които имат работа в Япония. Съпругите все още трябва да носят отговорността за грижите за децата и домакинската работа и се очаква те сами да помагат на застаряващите роднини. Поради тези двойни стандарти жените изобщо не искат да се женят и искат да останат съсредоточени върху свободата и работата си.

Японките искат да се съсредоточат върху кариерата си

Въпреки че 70% до 75% от жените на възраст между 25 и 60 и повече години имат работа, кариерата им е спряна поради домакинска работа и грижи за деца. Ето защо за жените в Япония сключването на брак означава придобиване на много повече отговорности у дома, които те ще трябва да изпълняват сами. Поради това те ще имат много по-малко време да правят това, което им харесва, включително да работят върху кариерата си. Това е просто още една причина, поради която избират да се съсредоточат върху кариерата си и да останат сами.

Те имат по-възрастен роднина, за когото да се грижат

Някои жени предпочитат да не се женят, за да се грижат за стар член на семейството, предимно майки. Те просто чувстват, че нямат смелостта да ги напуснат и да се оженят, въпреки че може да са имали няколко възможности да го направят.

Японците смятат, че не могат да издържат жена и семейство

Според японските мъже техните условия на живот и работа не ги вдъхновяват да се оженят и да имат семейство. Това кара много мъже да решат да останат необвързани. Според социалните норми мъжете са тези, които трябва да се грижат финансово за съпругата и семейството и много от тях чувстват, че не могат да го направят.

Мъжете в Япония искат да харчат пари само за себе си

Една от причините, поради които мъжете в Япония предпочитат да останат сами, е че не искат да споделят парите си с други хора. Те искат да ги харчат за себе си, да имат свобода за какво могат да използват парите си, без никакви ограничения.

Японските градове правят живота на необвързаните хора по-лесен

Японците се интересуват по-малко от взаимоотношения и повече се стремят към лична свобода, особено защото градовете им дават много лесен живот така. Има дори ресторанти, които обслужват "самостоятелни" вечери и капсулни хотели, предназначени за мъже, които пътуват сами.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay