Защо женените двойки в Япония спят отделно

Защо женените двойки в Япония спят отделно

По-малките жилища не спират японците да спят в различни легла, дори стаи. И това, че женените двойки не спят заедно не се дължи на проблеми във връзката им, просто те смятат, че така е по-добре за тях. 

Ето защо:

Имат различни режими за сън

Първото нещо, което кара японските двойки да решат да си лягат отделно, са различните работни графици. Те смятат, че събуждането на партньора им, защото трябва да станат по-рано или да се приберат по-късно, ще доведе до непълноценна почивка. Ето защо спането в друга стая има смисъл. Това им осигурява по-качествен сън.

Бебетата спят с майките си

Майките в Япония спят с децата си и това се счита за много важно, така че бащата трябва да реши дали иска да споделя същото легло или да отиде в друга стая. Дори науката е доказала, че съвместният сън може да помогне на родителите и децата да имат по-спокоен сън. Той помага на детето да поддържа стабилна температура и сърдечен ритъм (което е наистина важно в ранна детска възраст) и в същото време намалява вероятността от синдром на внезапна детска смърт. Също така това допринася за това детето да има по-добро самочувствие, да стане по-бързо независимо и да се справя чудесно в училище.

За тях спането отделно означава мир

Докато много двойки, които започват да спят отделно, мислят, че разводът чука на вратата, японците виждат това по различен начин. Те ценят съня си много и не искат да бъдат притеснявани по време на сън. Това означава, че те нямат нужда и не обичат да се примиряват с хъркане, неспокоен сън, ритания и др. 

Отделното спане има дълга история

Футоните (традиционни японски легла) са пълни с памук, който осигурява комфорт. В миналото като легла се използвали само единични размери. Днес има семейства, които все още използват този тип легло, особено защото не заема много място и се съхранява лесно.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay