Защо героите на Дисни рядко имат майки

Защо героите на Дисни рядко имат майки

Повечето семейства са непълни във вселената на Дисни. Въпреки че филмите на Дисни са много обичани от публиката с красивите им сърдечни истории, лесно е да се забележи, че повечето семейства са непълни и че майките не присъстват често в историите на Дисни. Това може да ви е накарало да се чудите защо липсва толкова важен човек.

Като фенове на житейските уроци от Дисни, ние ви представяме причините, поради които майките на любимите ни герои рядко присъстват в приказките:

Историите са свързани с израстването

Майките имат голямо влияние върху живота ни. Те ни възпитават, грижат се за нас и ни отглеждат и дори ни дават съвети през цялата зряла възраст. И същото важи за майките във филмите. Въпреки че играят важни роли в живота на персонажа, някак си липсват от филмите на Дисни.

Бамби, Пепеляшка и Бел от Красавицата и звяра или нямат, или губят майките си в началото на историята. Поради това героите се отглеждат от бащите им. Ако смятате, че това е просто съвпадение, не е така. Тези герои неслучайно са в трудни ситуации и има защо.

Отговорът на въпроса идва от изпълнителния продуцент Дон Хан. Той заявява, че филмите на Дисни са за израстване. Хан казва: "Една от причините е практична, защото филмите са с продължителност 80 или 90 минути, а филмите на Дисни са за израстването. Те се въртят около онзи ден от живота ви, когато трябва да поемете отговорност. Симба избяга от дома си, но трябваше да се върне."

Списъкът с герои, които трябваше да пораснат, продължава. Анна и Елза от Замръзналото кралство, Лило (Лило и Стич), Рапунцел, Аврора (Спящата красавица), Аладин и Жасмин (Аладин), Ариел (Малката русалка) и Снежанка (Снежанка и седемте джуджета).

Продуцентът продължава: "Накратко, героите порастват по-бързо, когато отблъснеш родителите им. Майката на Бамби бива убита, така че той трябва да порасне. Бел има само баща, но той се губи, така че тя трябва да влезе в тази позиция. Това е стенография на историята."

За съжаление Уолт Дисни загубил майка си 

Хан ни дава и друго обяснение защо героите на Дисни нямат майки. В този случай това е теория, свързана със създателя Уолт Дисни. Историята е свързана с това, че Дисни е купил къща за родителите си през 40-те години на миналия век и по-късно е загубил майка си в трагичен инцидент. Хан казва, че може това да е причината. 

Като се има предвид, че майчината фигура означава безопасност и грижа, сега става ясно защо героите във филмите на Дисни рядко имат майки. Като не ги държат до себе си, героите са принудени бързо да растат, да вземат решения и ... да пишат своите собствени истории. Може би затова филмите на Дисни са толкова специални, в края на краищата!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay