Защо мъжете предпочитат жени с тяло тип "пясъчен часовник"

Защо мъжете предпочитат жени с тяло тип "пясъчен часовник"
Pexels

Науката току-що разкри една от най-сочните тайни на живота: мъжете не могат да устоят на жени с извивки!

От древните инстинкти до съвременните желания, привлекателността на по-закръглените жени е издържала изпитанието на времето. Това е празник на плодородието, здравето и чувствеността, оставяйки мъжете във възторг от вечната елегантност и безспорната привлекателност на по-закръглите жени. Така че, дами, спрете да се стремите към сваляне на килограми и обичайте извивките на тялото си! 

Ето защо мъжете предпочитат жени с тяло тип "пясъчен часовник":

Те изглеждат по-плодовити

Проучванията показват, че мъжете може подсъзнателно да предпочетат да се установят с жена с по-извита фигура и по-широки бедра. Еволюцията е свързала по-извитата форма на тялото, с по-широк ханш и по-малка талия, с плодовитостта и способността една жена да ражда деца. Поради това мъжете може да предпочетат по-едра жена пред красиво лице и гърди.

Може да са по-интелигентни

Мъжете намират жените с тази форма на тялото едновременно за привлекателни и по-интелигентни. Жени, като Салма Хайек, които имат по-голяма разлика между обиколките на бедрата и талията, всъщност съхраняват здравословни омега-3 мастни киселини около бедрата си. Тези здравословни мазнини са основна съставка за развитието на мозъка и са свързани с по-голям мозъчен капацитет. 

Те обикновено са по-здрави

По-извитата фигура има няколко важни предимства за здравето. Жените с по-малка талия имат по-малък шанс да страдат от метаболитни заболявания, а по-големите бедра показват плодовитост и здраве на мозъка.

Мъжете намират закръглените жени за по-привлекателни

Изследванията показват, че мъжете намират по-пълните жени за по-привлекателни. Например, едно психологическо проучване установява, че мъжете също предпочитат жени с по-голямо съотношение на бедрата към талията, което означава, че намират по-тънките талии и по-големите бедра за най-привлекателни. 

Те са по-модерни

Фигурата "пясъчен часовник" е популярна в модната индустрия (помислете за семейство Кардашиян или Риана), както и класическата привлекателна форма на тялото, типична за Мерилин Монро, Елизабет Тейлър и София Лорен. Освен научните изследвания, жените с по-закръглени фигури могат да бъдат оценени и заради стила и кройката на дрехите си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay