Защо повече жени избират да останат без деца

Защо повече жени избират да останат без деца

Колкото по-интелигентна е жената, толкова по-вероятно е тя да остане без дете, според едно проучване. Въпреки че не сме съгласни с това, не може да се отрече, че броят на жените, които избират да нямат деца, със сигурност се увеличава.

Ето какви са вероятните причини за тази тенденция:

Майките по-трудно се наемат на работа 

Според проучване, майките имат многобройни недостатъци, когато става въпрос за работа. Те получават по-ниско заплащане и се възприемат като по-малко компетентни. За разлика от тях, мъжете нямат недостатъци, след като станат бащи.

Защо повече жени избират да останат без деца

Майките са склонни да боледуват по-често

Не само майките, но и родителите като цяло също са по-склонни да се разболяват по-често в сравнение с тези, които не са родители. Според проучване, родителите са 3 пъти по-изложени на заболявания. Освен това родителите често не ходят на работа, когато децата боледуват. Едно проучване също така твърди, че раждането на дете намалява продължителността на живота на жената с шокиращите 95 седмици.

Раждането на деца може да направи браковете твърде стресиращи

Браковете са трудни по подразбиране и раждането на деца всъщност може да добави повече напрежение към връзката. Според експерти, след като двама души станат родители, нивото на удовлетвореност намалява между партньорите, което често ги кара да се отдалечават един от друг. 

Това е добре за околната среда

Защо повече жени избират да останат без деца

Наличието на едно дете по-малко може да намали нивото на въглероден диоксид в света с 58,6 метрични тона. Разбира се, има много други неща, които можете да направите, за да помогнете на природата. 

Разбира се, има и недостатъци

Защо повече жени избират да останат без деца

Да бъдеш без дете може да се равнява на повече независимост и по-малко стрес, но това не го прави перфектно. Когато останете без деца, може да няма кой да се грижи за вас в напреднала възраст. Също така ще пропуснете да изпитате това, което повечето хора смятат за най-доброто чувство на света.

И все пак това е избор, който всеки трябва да направи сам за себе си. Не бива да се вляете от мнението на другите. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay