Защо раждането на бебе няма да разреши проблемите във връзката ви

Защо раждането на бебе няма да разреши проблемите във връзката ви

Раждането на бебе с цел спасяване на връзката е не само несправедливо към детето, но е и почти рецепта за раздяла. Връзките изискват много усилия и разрешаването на проблемите изисква много време и търпение. Включването на бебе в картинката ще добави още повече стрес и проблеми. Няма да разреши проблемите, а ще ги задълбочи.

Раждането на дете в една нестабилна връзка не е решението. Ето защо:

1. Вашите приоритети може да не са еднакви

Ако една двойка не е била екип преди появата на бебето, нещата няма да се променят след раждането на дете. Дори ще станат още по-зле. За да се грижите за дете качествено, трябва да работите като екип, в противен случай нещата просто няма да се получат и ще страдате- както вие, така и детето.

2. Ще имате по-малко време за разговори и работа над връзката

Проблемите се решават чрез комуникация. Когато бебето се появи на бял свят, родителите нямат време за почти нищо. Бебето не само отнема много от времето им, но и винаги е с тях. Почти невъзможно е да се проведе един задълбочен разговор, за да се разреши даден проблем.

3. Ще се появи чувството, че единият от двамата работи по-усилено от другия

Когато се появи дете, вече не сте отговорни само за себе си, а и за това малко човече. Трябва да си разпределяте по равно задълженията, отговорностите и труда. В противен случай, единият ще се чувства по-натоварен от другия и това ще породи още повече проблеми.

4. Може да имате разногласия относно отглеждането и възпитаването на детето

Тъй като двамата родители произхождат от различни семейства, а понякога имат и различен културен произход, те имат различни идеи и цели относно идеалното възпитание на дете. Може би единият не иска телевизор вкъщи, а другият смята, че може да стимулира бебето да се развива по този начин. Така или иначе, несъгласията относно отглеждането на детето създават още повече напрежение.

5. Бащата може да ревнува от бебето

Връзката между майката и детето се появява естествено след раждането, но връзката между бащата и бебето се оформя по-бавно и по-трудно. Междувременно мъжете стават свидетели на това как цялото внимание и грижа на жената са насочени към детето и се чувстват пренебрегнати. Учените обясняват, че това може да създаде напрежение, тъй като таткото може да се почувства изоставен и да ревнува от детето.

6. Членовете на семейството могат да оказват натиск върху връзката

Обикновено след появата на бебето всички баби, лели, чичовци, братовчеди и т.н. започват да дават съвети. Това е доста неприятно за новите родители и се създава още повече напрежение.

7. Ще имате ограничено време

Отглеждането на дете означава безсънни нощи, ставането по средата на нощта за хранен и сменяне на памерси и т.н. Въпреки че детето е най-голямата благословия, тези неща изнервят родителите изключително много. Ето защо трябва много да си помагат. Това ставане през нощта например трябва да бъде разпределено, в противен случай ще има много проблеми между двамата родители.

8. Хормоните също могат да добавят много напрежение

Когато една жена забременее и роди, тя отделя хормони, които я карат да изпада в състояния, при които се чувства много уязвима и се държи не много адекватно. Новата майка започва да се страхува, че партньорът й ще напусне нея и бебето, което я кара да стане по-контролираща и може да навреди на връзката още повече.

9. Ако не сте един за друг, бебето може да ви накара да останете заедно, въпреки че не сте щастливи

Когато бебето се появи, раздялата става по-трудна. Много хора остават заедно само заради детето, което ги обрича на нещастен живот. Дори да решите да се разделите, детето е една доживотна връзка между вас. Няма как да не бъдете част от живота на другия.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay