Защо се отказах от кола маската в полза на лазерната епилация?

Защо се отказах от кола маската в полза на лазерната епилация?

Прекарах години, казвайки си, че съм готова да се подложа на лазерна епилация. Разбира се, това може да бъде скъпо и неудобно и в зависимост от избраната област ще се наложи непознат да се докосва доста често до интимните ви части. 

Но като човек, който често се епилира и бръсне, мисълта да приключа с порязванията, загубеното време и врасналите косми ми даваше сила. Знам, че окосмяването не е нещо срамно. Постоянните процедури за разкрасяване са изключително личен избор и не са за всеки. За мен лазерната епилация не беше прищявка. Ставаше въпрос за опростяване на личната ми рутина и улесняване на живота ми.

Какво е лазерна епилация? Знанието за това какво е този метод за обезкосмяване, би го направило да звучи по-малко плашещо. Лазерната епилация убива фоликула на косъма без да засяга кожата. Лазерът е концентриран лъч светлина, който използва топлина, за да унищожи фоликула и спомага за забавяне на растежа на космите в бъдеще. Преди да решите да си запишете час за такъв вид епилация, трябва да знаете, че тя е скъпо удоволствие. Цената, която ще платите, зависи и от областта, която желаете да бъде третирана. Колкото по-голяма е тя, толкова цената ще бъде по-висока.

За да бъде лазерната епилация ефикасна, то трябва косъмът ви да е по-тъмен, а кожата ви по-светла. Важно е да се знае, че окосмяването на лицето се третира по-трудно, защото косъмчетата там са по-нежни и по-трудно биват уловени от лазера.

По време на процедурата ще усетите леко пощипване, сякаш ластиче се удря в кожата ви. За да намалите болката, обръснете зоната, която ще се третира, вечерта или сутринта преди лечението и вземете обезболяващо поне 30 минути преди това, ако е необходимо.

Трябва да знаете, че окосмяването няма да изчезне веднага. Възможно е дори след като сте приключили определените ви процедури, все още да виждате косъмчета. Може да очаквате, че ще са ви нужни от поне 5 до 10 процедури на всеки 4 до 6 седмици, за да постигнете 70% до 90% цялостно намаляване на окосмяването. След всяка процедура ще виждате постепенно намаляване на космите. Те ще станат по-фини и ще растат по-бавно.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay