Защо сексът става по-добър с годините?

Въпреки че количеството намалява, качеството се покачва

Защо сексът става по-добър с годините?

Използването на "стара семейна двойка" като еталон за хора със скучен сексуален живот вече е неточно, според ново проучване, направено от психолози от Университета в Минесота.

Общоприето е, че с напредването на възрастта сексуалният ни живот става все по-лош. Учените обаче оспорват това и наричат трупането на годините "сексуална мъдрост". С други думи, житейският опит, знанията и по-мъдрото мислене води до много по-удовлетворяващ секс.

Подобрението в сексуалния живот е в съответствие с подобрението, което виждаме и в други житейски области. С годините хората научават повече за своите сексуални предпочитания, какво харесват и какво не, както и какво харесва партньорът им.

Учените отбелязват, че увеличението на сексуалното удоволствие е най-силно при стабилните, романтични връзки, където удоволствието на партньора е на фокус и при двамата участници във връзката.

Участниците в проучването споделят, че наблягат на качеството, вместо на количеството. Съответно правят секс по-рядко, но го правят както трябва.

Има още една добра новина и тя е, че задоволителния сексуален живот удължава живота и влияе добре на здравето.   

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

6 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay