Има ли някаква прилика между съпруга и съпругата

Чертите на лицето са показателни

Има ли някаква прилика между съпруга и съпругата

Има двойки, които изглеждат родени един за друг. Сещате ли се, това са онези ваши познати, които си пасват идеално, и то дори си приличат визуално.

 

Биолозите от университета в Ливърпул се заеха с ново изследване. Целта: да открият има ли причини за очевидните прилики между толкова много двойки. Изследователите накарали участниците да оценят възрастта, привлекателността и личностните черти на изследвани женени двойки. Снимките на мъжете и жените били разделени, а тези които трябвало да ги оценяват не знаели кой за кого е женен.

 

Д-р Литъл, изследовател от Биологическия университет обяснява: "Разпространено е твърдението, че двойките, които са заедно от много години започват да си приличат по външния вид. За да го проучим, изследваме предположенията на хората за характера на даден човек, базирани на чертите на лицето. Установихме нещо интересно - ако женското лице е било оценено като "дружелюбно", то тогава и лицето на партньора на дамата е получило такава оценка. Сякаш оценките, които били дадени на някого, важали и за неговия партньор."

 

Друг резултат, до който учените са достигнали е: тези, които са женени от дълги години са добили общи черти на характера. Това, според учените, се дължи на факта, че двамата трупат житейски опит заедно.

6 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay