Как да възстановите искрата във връзката си по време на карантина

Как да възстановите искрата във връзката си по време на карантина

Да бъдеш във връзка така или иначе е сложно. Карантината предлага на двойките нови предизвикателства, които трябва да преодолеят. Колкото и да обичате партньора си, да бъдете на едно и също място ден след ден с един и същи човек, може да доведе до сериозни разриви.

Мнозина смятат, че карантината повлиява негативно на отношенията. Няма начин обаче да не възстановите искрата във връзката си по време на пандемия.

Никога не пренебрегвайте малките жестове в една връзка. Ежедневните жестове, дори и най-малките, имат най-голямо въздействие. Те могат да направят всичко по отношение на половинката ви за повишаване на настроението и увереността му. Това могат да са комплимент за външния му вид, докосване по коляното или просто да чуете думите "Обичам те".

Карантината оказва психическо и емоционално влияние на всички, не само на обвързаните. Стресът обаче може да повлияе на отношенията ви. Изведнъж ви кипва и започвате да се заяждате един с друг. За да предотвратите това, създайте си навика да си обръщате внимание. Не е задължително да е интимно, но трябва активно да се слушате – дали на леглото, дали на масата. Ако можете да определите конкретен проблем, вижте дали можете да намерите общо решение.

Бъдете заедно. Намерете си общо хоби. Въпреки че опциите могат да бъдат ограничени по време на карантина, все още има много неща, които можете да опитате. Ако дадено хоби не е силата ви, то просто ще сте създали общи положителни спомени.

Уважавайте необходимостта от лично пространство на другия. По време на карантина може да се окаже, че се нуждаете от него повече. Първо, знайте, че няма проблем да желаете да сте сами. Не го приемайте лично, ако половинката ви поиска малко време насаме. Всеки има право да си почине малко от другия.

Интимността е важна в една връзка. Но сексът е само една форма на тази интимност, а не единственият начин да се върне искрата. Един от начините е да се насладите на гушкането – пред телевизора, а в леглото като алтернатива на секса. Потопете се в присъствието един на друг и се насладете на спокойствието на всичко това. Можете да се целувате, но не по начина, по който подхождате преди секс.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay