Как да извлечете максимума от уикенда

Как да извлечете максимума от уикенда

В днешния все по-натоварен свят почивните дни са свещени. И все пак често в крайна сметка ги губим, тъй като проверяваме служебните си имейли и се тревожим за всичко, което предстои в понеделник сутрин. Ако сте от онези, които неизбежно губят почивката си, ето няколко съвета, които да ви помогнат да се възползвате максимално от свободното си време.

Изключете се. Изключването е важно. Благодарение на технологията е твърде лесно да бъдете постоянно свързани с устройствата си, дори ако се опитвате да забравите за работата. Ако се опитвате да се откъснете, трябва да имате технологична детоксикация през уикендите. Това е единственият начин да не бъдете засмукани от работата. Бъдете твърди с шефовете и колегите си. И ако някой се опитва да ви наложи нещо, напомнете, че не ви се плаща за проверка на имейлите през уикенда.

Планирайте време за почивка и релаксация. Важно е да планирате такова време. Дайте си разрешение на правите нещата, които ви харесват, вместо дейностите, които ви задължават. Заложете на релаксиращи процедури като разкрасителни процедури и медитация. Резервирайте си час в спа център или се погрижете за косата си. Потърсете онлайн оферти, за да спестите пари.

Спрете алкохола. Алкохолът е релаксант, така че е изкушаващо да го използвате като начин за разпускане и премахване на стреса през уикенда. За съжаление, ако пиете твърде много, в крайна сметка ще загубите уикенда си поради лош махмурлук. Така че е време да отстъпите малко назад. Разбира се, важно е да излизате с приятели, но не и ако ще страдате от махмурлук през следващите 24 часа.

Вземете си свеж въздух. Ползвайте уикенда като възможност да излезете на чист въздух поне веднъж. Отидете на поход или разходете кучето си. Изберете дейност сред природата, за която нямате време през седмицата, така че да се използвате максимално от свободното си време. Насладете се на слънцето.

Срещнете се с приятели. Обикновено сте твърде заети, за да видите приятелите си през седмицата? Ако е така, организирайте си среща през уикенда. Излезте на обяд или планирайте разходка. Това е шанс да се отпуснете и да говорите за живота, любовта и каквото и да било друго, което се случва в момента.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay