Как да не се дразните от дразнещите навици на половинката си

Как да не се дразните от дразнещите навици на половинката си

В продължение на връзката някои странности на половинката ви, които намирате за леко дразнещи, могат да се превърнат в изтощителна досада. Трябва ли телевизорът да е включен 24/7? Защо не може просто да си хвърли дрехите в пералнята? Защо трябва да отговаря веднага на приятелите си в чата? Разбрахте идеята.

Ако този сценарий ви звучи прекалено познато, знайте, че не сте сами, когато внезапно се чувствате неспособни да толерирате навик, който е значим за друг. Обикновено игнорираме нещата, които ни подлудяват, защото имаме натоварено ежедневие и сме постоянно в движение.

Тези дни, когато срещите ни с повече хора и разнообразните дейности са ограничени, можем по-лесно да забележим нещата, които не харесваме в човека, с когото живеем.

Отрицателните им черти вероятно са били налице през цялото време. Те просто ви притесняват сега, когато сте останали повече време у дома с тях. Това означава, че няма и да се махнат скоро. Така че трябва да и приемете и да се научите да не се дразните от тях. Ето как:

  1. Запитайте се дали навикът на половинката ви действително ви вреди. Разграничението "различно от" и "вредно за" е толкова ключово. Например може да ви се иска да си закача дрехите на закачалка, но разпръснатите дрехи тук и там не ви вредят. Всичко твърде ужасно не би могло да бъде толерирано дори в малки количества и би било очевидно в началото на връзката.
  2. Имайте предвид, че партньорът ви може да е развил някои особености заради стреса – стресът влияе на хората по различни начини и някои от тях могат да бъдат дразнещи. Някои хора, когато са под стрес, стават разсеяни, разхвърляни, напрегнати. Вместо да се фокусирате върху симптома, трябва да се насочите към причината.
  3. Вземете си почивка. Може да прекарвате време вкъщи повече от всякога, но това не означава, че трябва да сте физически в едно и също пространство, да си общувате през цялото време. Добре е да не прекарвате всяка вечер или дори повечето нощи с половинката си, а вместо това да се фокусирате отново върху тихата уединеност. Това дава възможност за пространство в една донякъде клаустрофобична и изолираща ситуация.
  4. Бъдете смирени. Не забравяйте, че и вие имате досадни черти. Все някога ви се е случвало да разхвърляте, нали?

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay