Как да правите масаж като професионалист

Как да правите масаж като професионалист

Ако търсите начин да се сближите с половинката си, опитайте да му направите масаж. Разбира се, ако не сте професионалист, идеята да пробвате, без да наранявате другия, може да изглежда не толкова добра. Но си струва. И ние можем да ви помогнем с няколко съвета.

Физическото докосване може не само да подобри интимността на връзката ви, но също така може да помогне на партньора ви да се отърве от стреса. Важно е да започнете масажа на място, където ви е удобно. Някои двойки нямат против в публичните прояви на обич като масажиране на врата, рамото или гърба, докато са на публично място или пазаруват. Но преди да направите това, се уверете, че половинката ви е съгласна. Но със сигурност най-удобното място е домът ви. Избягвайте пространства, които могат да бъдат разсейващи.

Можете да използвате реквизит, като музика и свещи, за да подготвите настроението. Пуснете успокояваща музика, запалете свещ или използвате етерични масла. Така партньорът ви ще се съсредоточи върху момента и сетивата си. Изключете телевизора и телефоните си. Изберете слабо осветление.

Уверете се, че имате правилните масажни масла и лосиони. Питайте партньора си дали има някакви алергии и ако има такива, внимателно прочетете съставките на продуктите. Не искате да използвате лосион с бадеми, а той да има непоносимост към ядки. Подгответе предварително нещата и ги дръжте на една ръка разстояние, за да са наблизо, когато решите да ги ползвате.

Оставете половинката си да определи натиска. Можете да го питате дали натискът е твърде много или е по вкуса му. Ако се чувства напрегнат или изтръпнал, това вероятно е знак, че не му е удобно. Има различни техники, които можете да ползвате. По-големият натиск е за по-стегнатите мускули. Нежното докосване може да развие повече доверие, то може да бъде много по-чувствено.

Най-добре е да започнете масажа от врата, но наистина можете да започнете от всякъде. За да масажирате правилно врата на половинката си, той трябва да седне на стол или да легне в скута ви. След това просто нежно и внимателно правете кръгови движения на врата. Преминете на раменете и гърба. Тук отново има различни техники. В горната част на гърба можете да приложите повече натиск, но винаги питайте партньора си как се чувства.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay