Как да разберете дали някой лъже само с един правилен въпрос

Как да разберете дали някой лъже само с един правилен въпрос

Случвало ли ви се е постоянно да се чудите дали някой ви лъже? Да, на всеки се е случвало. Имаме добри новини- можете да разберете дали някой лъже като му зададете само един въпрос. Човекът отсреща няма да разбере, че "го пробвате", така че не се колебайте дали да го направите.

Изкуството на техниката

Д-р Джак Шафер, бивш поведенчески анализатор на ФБР, обяснява, че този метод се състои в задаване на въпрос, чийто отговор вече знаете. Трябва да е невярно твърдение, така че ако човекът се съгласи с вас, ще разберете, че лъже, а пък ако човекът не е съгласен с вас, можете да разберете, че казва истината.

Тази техника работи винаги, но не прекалявайте с използването й, тъй като хората може да започнат да усещат какво правите и да разберат скритите ви намерения.

Как точно да го правите:

Можете да използвате този трик всеки път, когато усетите, че нещо не е наред, когато разговаряте с някого. Опитайте да запазите същата поза на тялото и същата интонация, за да не бъдете заподозрени.

Ами ако човекът казва истината?

Ако човекът всъщност казва истината, трябва да се измъкнете от ситуацията. Тъй като техниката включва невярно твърдение, можете да излезете от ситуацията, като кажете "О, сбъркал съм. Мислех, че..." и превключете темата на разговора.

Кога да говорите за вашето откритие

Ако хванете някого, че лъже, вероятно той ще се ядоса много. За да избегнете излишна драма, проведете разговор с човека насаме и му обяснете как сте разбрали, че лъже. Разбира се, срамът няма да изчезне, но поне ще е наясно как сте разбрали...

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay