Как да се справите с мъжете, които не приемат "Не" за отговор?

9 трика, които ще ви помогнат да се отървете от досадните господа

Как да се справите с мъжете, които не приемат "Не" за отговор?

Да кажете на някого, че не се интересувате от него би трябва да бъде достатъчно, за да ви остави на мира. За съжаление, има господа, които не приемат "не" за отговор, което може да доведе до доста неприятни ситуации, а понякога и до злощастни, ако сте попаднали на наистина напорист мъж.

Разбира се, за да избегнете подобни ситуации, на помощ идват няколко трика. Не забравяйте, че в подобна ситуация трябва да бъдете напълно откровени и да загърбите за малко милостивата си страна, за да не попаднете в мрежите на неподходящия, колкото и мил да изглежда той.

Винаги бъдете откровени
Не се опитвайте да увъртате, за да не нараните чувствата на досадния господин. Отговаряйте директно и без да лъжете. Бъдете напълно откровени, дори да смятате, че отговорът ви ще го засегне или ще бъде неуважителен. Не забравяйте, че той пръв е преминал границите на личното ви пространство.

Игнорирайте го
Ако въпреки директното ви отношение, мъжът продължи да упорства, просто го игнорирайте. Дръжте се така, сякаш около вас не се намира поредният досадник, който иска да привлече вниманието ви. Ако се наложи, му обърнете гръб, за да му покажете, че той не съществува за вас. В случай че се е стигнало до размяна на телефони или профили в социалните мрежи и той постоянно ви засипва с емотиконки или заучени фрази, не отговаряйте в никакъв случай. Дори не ги поглеждайте, трийте веднага!

Как да се справите с мъжете, които не приемат "Не" за отговор?

Лъжите са позволени
Ако не искате да бъдете твърде сурови, защото не знаете как ще реагира човекът срещу вас, можете да си позволите да излъжете. Кажете му, че имате приятел или че си падате по определен тип мъже, в който той не попада. Общо взето, измислете нещо адекватно на момента, което да го отблъсне от вас.

Тръгнете си
Когато сте на публично място, може просто да си тръгнете, дори да повишите глас, за да дадете знак на останалите хора, че има проблем. От една страна това може да засрами натрапника и той да се откаже, а от друга - може да ви осигури някакъв вид защита. Винаги ще се намери някой, който да ви се притече на помощ, ако нещата загрубеят. Дано само и той не се окаже същата стока!

Как да се справите с мъжете, които не приемат "Не" за отговор?

Дръжте се противно
Това включва всякакви изцепки, които иначе никога не бихте направили. Хранете се шумно, залейте се с питието си, правете грозни физиономии... Станете още по-досадна от него, разказвайки му отвратителни истории, които да го накарат да стане и да си тръгне. Няма как да не знаете поне една ужасна история за някой друг, която да откраднете за момента, и да направите себе си главно действащо лице, за да се спасите.

Говорете за бившия си
Нито един мъж не обича да слуша за бившето гадже на настоящия си обект на желание. Въоръжете се с най-прекрасните си спомени от предишната си връзка и не спирайте да говорите за тях. Колко страхотен е бил той, колко внимателен, добър и разбран. Всичко, което човекът срещу вас не е. По този начин ще го накарате да се замисли колко сбъркани трябва да сте, за да ви зареже такъв пич като него (според вашите думи, разбира се). Имате попадение!

Как да се справите с мъжете, които не приемат "Не" за отговор?

Прибегнете до въображаемия си терапевт
"Терапевтът ми каза, че след половин година редовни терапии, ще успея да се отърва от манията си на преследвач”. Точно в целта! Едва ли има мъж, който иска да има взимане даване с жена, която има психични проблеми, особено ако на пръв поглед изглежда напълно здрава. Това тотално ще го обърка и той ще се окаже от вашата страна. Ще поиска да избяга надалеч и ще се чуди как да го направи. Разбира се, ако нямате отвратителния късмет и той да има "същите” проблеми.

Никаква логика
Досадникът може да бъде премахнат, докато вие се забавлявате с него и реакциите му. Дръжте се откачено. Започнете да мечтаете за бебешки имена с вашите букви. Споделете му, че винаги сте мечтали да се снимате в порно филм, докато сте бременна и че нямате търпение да забременеете от него, за да осъществите мечтата си. Поиграйте с въображението си и се преструвайте на сериозна.

Как да се справите с мъжете, които не приемат "Не" за отговор?

Документирайте
За съжаление, понякога каквото и да говорите, каквото и да направите, няма отърване. Това може да означава, че сте попаднали на психопат, с когото няма да можете да се справите сами. Ако се стигне до такава ситуация, започнете да си записвате и да документирате всеки негов опит да се добере до вас. Дайте му ясен знак, че го правите. Това може да го изплаши и да ви остави на мира. Ако пък не, ще имате достатъчно доказателства, за да подадете жалба срещу него и да оставите органите на реда да се справят с него.

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay