Как да се справите със съпруг, който не е романтичен

Как да се справите със съпруг, който не е романтичен

Понякога може да е доста разочароващо, когато съпругът ви не показва никакви признаци на романтика или обич. В брачния живот, след като сте обременени с ежедневни отговорности, любовта и привързаността са принципите, които трябва да следвате, за да бъде бракът ви успешен и щастлив. 

Но, независимо колко добре се обличате или какво готвите, съпругът ви никога няма да е в настроение да ви направи комплимент! Ето няколко добре дефинирани съвета за справяне със съпруг, който изобщо не е романтичен тип.

Приемете и оценете съпруга си такъв, какъвто е

Най-важното е да го приемете. Съпругът ви може да не е като другите, които обсипват жената си с романтични подаръци и комплименти. Но съпругът ви трябва да ви обича заради всичко, което сте. Можете да опитате да откриете малките намеци за любов в неговите действия и бавно ще стане очевидно колко много той обича и се грижи за вас.

Социалните мрежи влияят зле

Перфектните снимки на двойки във Фейсбук или Инстаграм не са истинският живот. Не позволявайте на кадрите от #couplegoals снимки и видеоклипове да ви заблуждават, че всички там, освен вас, имат най-романтичния партньор. Всеки има проблеми и социалните медии не показват това. Никога не съдете съпруга си въз основа на това, което виждате в социалните медии.

Вашата идея за романтика

Помислете, откъде идва мечтата ви да се целувате под звездите? Дали е от любимата ви книга или филм? Ако отговорът е да, тогава шансовете са да намалите очакванията си. Героите в романтичните книги и филми са създадени, за да провокират публиката. Романтиката в реалния живот със сигурност не е като тази в книгите.

Не сравнявайте

Никога не сравнявайте съпруга си с другите. Ще възникнат само чувства на ревност и нездравословни, които могат да са причина за спорове. Мъжете мразят сравненията и това само ще ги тласне още повече да се съмняват в себе си. Вместо това можете да инициирате първия романтичен жест и да покажете активното си участие в него. Може би у него може да възникнат интереси да направи нещо романтично за вас по-нататък.

Дайте му идеи

Ако усещате прекалено много тежестта на липсата на романтика в половинката ви, винаги можете да дадете идеи на съпруга си как да ви ухажва. Гледайте романтични филми заедно или инициирайте романтични срещи. Би трябвало да можете ясно да кажете на съпруга си, че копнеете да почувствате някаква романтика от него.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay