Как да управлявате конфликтите във връзката си

Как да управлявате конфликтите във връзката си

Да си във връзка не е лесно. Има моменти, когато двойките се борят с токсични аргументи заради няколко вредни навика, които всички ние обаче често проявяваме. За да освободят агресивните си емоции, те в крайна сметка викат, правят лични атаки или се игнорират. Ако не се работи по управлението на тези конфликти, това може да превърне разногласията в разгорещени спорове.

За да избегнете подобни ситуации, е от решаващо значение да работите върху техниките си за ангажиране. Така  че, когато възникне ситуация на несъгласие, човек да може лесно да изрази емоциите си и да предотврати огромния скандал.

Първата стъпка е да се запитате защо се чувствате разстроени. Дали защото половинката ви си е оставил дрехите на земята или пък защото мислите, че вие имате повече домакински задължения? Може да има много причини за емоциите ви. Така че отделете време да размислите, преди да вдигнете скандал. Когато разрешавате конфликт, се стремете да коментирате само една тема. Не забравяйте, че разговори, в които се прехвърляте от тема в тема, могат да се превърнат в безкраен спор.

Второ, внимавайте с езика, който използвате по време на диалога. Уверете се, че не използвате унизителен език. Обсъдете проблема, а не човека. Не допускайте да се стигне до ругаене. Не забравяйте да уважавате мнението на другия, което е в основата на всяка добра връзка.

Структурирайте изреченията си така, че да се съсредоточат върху думата "аз". Нека те да изразят как се чувствате, докато поемате отговорност за вашите емоции. Употребявайки "аз" обаче не трябва да води до игнориране на емоциите на партньора. Редувайте се, докато говорите. Бъдете внимателни и уважителни, докато половинката ви се опитва да обясни своята страна на историята. Вниквайте в това, което той говори, а не мислете какво ще каже по-нататък. Работете върху разбирането на неговата гледна точка, дори ако има разногласия.

Когато сте ядосани или наранени от нещо, опитайте се да общувате, а не да се затваряте в себе си. Понякога в пристъп на ярост ни е по-лесно да се затворим в черупката си, вместо да обсъждаме въпроса. Това може да ви помогне да се почувствате по-добре за известно време, но в дългосрочен план основният проблем ще остане нерешен. Ако не сте сигурни, че ще се справите с проблема, кажете, че имате нужда от малко почивка и ще продължите разговора по-късно.

Важно е да запомните да не повишавате тон или да крещите. Викането никога няма да накара другия да разбере проблемите ви.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay