Как минава денят на една майка, която си стои вкъщи

Как минава денят на една майка, която си стои вкъщи

Някога чудили ли сте се как изглежда живота на една майка, която стои във вкъщи и гледа детето си? Майката и блогър  Лий Ан Бенджамин споделя как минава един нейн ден:

3 часа- Чувам, че Ноа хленчи в креавтчето си. Съпругът ми е глух през нощта и продължава да спи. Взимам Ноа и го кърмя, докато заспи отново. 

6 часа- Чувам звучи от танцово парти. Отивам до креватчето на Ноа и виждам как измисля нови танцови движения, въпреки пълния памперс. 

6.45 часа- Защо дори е нужно да сменям този памперс. Той просто ще го напишка отново. Не, не мога да го оставя с мръсния памперс, ще получи обрив. Уф, добре, сега е време да го сменя отново. 

6.45 до 7.15 часа- Правите и ядете закуска. Ноа седи в столчето си и ни наблюдава. Това е ежедневие за него и той го обича. Той все още е доста уморен, така че няма проблем да гледа как мама готви. 

7.15 до 10.00 часа- Нещата стават интересни след закуска. Опитвам се да работя и да забавлявам Ноа едновременно. Той има много енергия по това време- може да обиколи къщата 3 пъти, да играе на всички възможни игри и да гледа Мики Маус 2 часа. 

Как минава денят на една майка, която си стои вкъщи

10:00 ч.- По това време се опитвам да накарам Ноа да заспи. Понякога е малко по-рано, понякога малко по-късно. Просто зависи кога се е събудил сутринта и какво прави. Борбата на майката, която работи вкъщи, започва да се чувства супер реална, когато детето не иска да заспи.

10:15 ч. - Горещо, по дяволите, защо не заспи? Ако бях него, щях да заспя. О, човече... неговата кошара дори ми изглежда удобна в този момент.

10:20 ч. - Казвам тиха молитва на боговете, които ще накарат Ноа да спи в продължение на поне един час, за да мога да отида в критичен режим. Приготвям чаша кафе и сядам на бюрото си.

10:25 ч. - Когато Ноа се събужда, седя на бюрото си (независимо дали това е на пода, на дивана или всъщност на бюрото ми) и работя като луд човек. Това е режим на пълен фокус. Няма разсейване. Вземете колкото се може повече, колкото е възможно човешкото време по време на сън. Мълчаливо си мисля за себе си - защо някога не съм се възползвала от мълчанието преди? Мисля, че можех да имам 7 работни места, преди да имам бебе.

11:25 ч.  - Моят стомах започва да ръмжи, но все още няма време за обяд. Някой ден ще ям и нормален обяд, но днес ще заложа на мюсли бар. 

12:30 ч. - Ако имам късмет, Ноа се събужда от дрямката си, аз го храня, а след това се връщаме към жонглиращия акт до следващия му дрямка.

15.30-19.30 ч. - Ще нахраня отново Ноа и той ще вземе третата си дрямка. Ще се върна в режим на криза, за да свърша възможно най-много работа. 

Как минава денят на една майка, която си стои вкъщи

19.30-20.30 ч. - Време за къпане на Ноа. Баня, хранене, книга. Обикновено четем книжка в леглото и трябва да се опитам да приспя Ноа. 

20.30 ч. - О. не би ли било прекрасно, ако Ноа заспива веднага, след като го сложа да спи. 

20.35 ч. - Ноа започва да пищи и иска да ходи из цялата къща. 

20.45 ч. - Отивам до хладилника, гледам виното, мисля да си изсипя една чаша, гледам го, чудя се. Сипвам си вино и сядам на дивана. Вече не чувам Ноа, сигурно е заспал. Вземам едно одеяло и си пускам епизод на Приятели. Най-накрая мога да си почина. 

21.00 ч.- Ноа плаче отново. О, не. Моля те, просто заспи пак. Плачът продължава. Не мога да го оставя да плаче. Ставам и го утешавам, докато най-накрая заспи отново...

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay