Как можете да използвате тебешир в ежедневието?

Как можете да използвате тебешир в ежедневието?

Тебеширите са наши приятели от малки, но малко хора знаят, че тебеширът може да бъде много полезен в домакинството. Той е лесен за използване и не само ще ви помогне в ежедневните дейности, а и ще ви спести много време и пари.

Ето как може да ви бъде полезен тебеширът:

1. Премахнете досадните мазни петна

Бургери, пица, бекон- всички обичаме мазна храна, но ако случайно попадне върху дрехите ни, имаме проблем, тъй като мазните петна се премахват доста трудно.

Когато трябва да се справите с мазно петно, натъркайте го с тебешир и изчакайте 10 минути. След това премахнете излишното количество тебешир и изперете дрехата. Тебеширът абсорбира мазнините.

2. Поддържане на бижута и други сребърни предмети лъскави

Ако имате сребърни прибори за хранене, можете да предотвратите тяхното почерняване, като сложите малко тебешир в шкафа, в който държите и приборите. Същото важи и за бижутата, просто сложете малко тебешир в кутията си за бижута.

3. Предотвратете появата на мухъл в гардероба и се отървете от лошата миризма

Често в гардеробите или големите кутии, в които съхранявате различни вещи, се появява мухъл и неприятна миризма. Можете да сложите тебешир в гардероба, за да абсорбира влагата и следователно да не се появява лоша миризма.

4. Предпазете инструментите си от ръжда

Окисляването е естествен процес. Независимо дали става дума за вашите инструменти или някакви други метални предмети, ръждата е нещо, което ще се случи, когато се достигне определено ниво на влага.

Ако сложите няколко парчета тебешир в куфара с инструменти, той ще абсорбира влагата и ще предотврати ръждата.

5. Защитете дома си от вредители

Мравките като цяло са безобидни същества, но са доста досадни. А и когато влизат в дома ви, могат да донасят болести. За щастие, мравките се ужасяват от тебешир и ако имате проблем с мравките в дома си, можете да начертаете линии с тебешир пред вратата, пред прозорците и те няма да влизат.

6. Избелване на дрехи

Колкото и старателно да перете белите си дрехи, те в един момент ще пожълтеят. Ако разтърквате дрехите си с тебешир преди пране, ще предотвратите пожълтяването им.

7. Поправяне на петна по стените

Ако имате деца или домашни любимци, вероятно има доста петна по стените ви. Вместо да пребоядисвате целите стени, можете просто да заличите петната с тебешир.

8. Поддържане на ноктите здрави и чисти

Вземете малко тебешир с една четка за маникюр и почистете ноктите си. По този начин ще станат по-бели и лъскави.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay