Как различните държави и култури по света честват Свети Валентин

Ето как хората от цял свят отбелязват празника на любовта

Как различните държави и култури по света честват Свети Валентин

Любовта сплотява нациите, а Свети Валентин е денят, който чества любовта най-бурно и хора от всички краища на света празнуват. Всяка култура си има свой начин, по който отбелязва празника на любовта и това прави 14-ти февруари още по-специален и интересен.

Всички знаем, че празникът не е наш, но това не ни пречи да го отбележим. Отбелязват го и от всички краища на земното кълбо, всяка държава със своите традиции. Денят на влюбените е съвсем скоро и днес решихме да ви разкажем как се празнува той по света и на какво залагат двойките, за да изразят обичта си!

САЩ
Обикновено на този ден американците си подаряват шоколади, цветя и сладки подаръчета. Повечето двойки отиват на малко по-специални срещи, които най-често включват романтична вечеря. Учениците пък имат традицията на този ден да си разменят тайни любовни бележки.

Франция
Наред с размяната на сладки подаръци, французите имат традиция да изработват елегантни картички за половинките си, а в тях да пишат любовни послания. Франция дори се счита за родината на първата картичка за Свети Валентин. Тя била изработена през далечната 1415 година.

Как различните държави и култури по света честват Свети Валентин

Австралия
Влюбените австралийски двойки прекарват този ден на пикник в парка или на корабен круиз. Там е доста популярно да обявите любовта си и по радиото чрез специални рубрики в предавания.

Япония
В Япония на този ден най-важното е жените да глезят мъжете си по всевъзможни начини - най-често със сладки лакомства. Някои жени дори правят специални поръчкови шоколади за половинките си, а магазините са заредени с какви ли не фигурки от шоколад. Мъжете връщат жеста на любимите жени на 14-ти март, когато дамите имат празник.

Саудитска Арабия
Вярвате или не, но там Свети Валентин е забранен. Цветарските магазини и тези за подаръци и сувенири са задължени да премахнат всички червени стоки от витрините си, защото честването на този ден се смята за грях и неморално поведение от страна на мъжете и жените, които не са свързани чрез брачна клетва.

Как различните държави и култури по света честват Свети Валентин

Южна Африка
Там пазарите са заредени със свежи цветя още седмица преди празника и мъжете отрупват своите любими с букети. По време на честванията не властва изобилието от подаръци и романтични жестове. Хората там отдават повече значение на малките неща. Традиционно е влюбените да закачат с карфица за ръкава на дрехата си името на любимия.

Естония
Естонците са решили, че никой не бива да се чувства самотен на този ден и са решили да го преименуват от "Ден на влюбените” в "Ден на приятелството”. На този ден всички хора, които се ценят, обичат и са си близки, се събират заедно и си разменят подаръци.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay