Как той не се отказа от мен и ме научи да държа на връзките

Никога не съм имала щастието да имам „приятели за цял живот“, защото никога не съм имала приятели, които са били в живота ми повече от шест-седем години.

Как той не се отказа от мен и ме научи да държа на връзките

Никога не съм имала възможността да определя някого за "най-добрия ми приятел завинаги", защото ми е чуждо определението "завинаги". Нямам приятели от средното училище, от гимназията, от университета, с които да мога да се срещам веднъж на няколко месеца и да си припомням забавни случки от миналото. Това не означава, че не съм приятелски настроена и нямам приятели изобщо.

Това означава, че или ме зарязват по някаква причина или не съм успяла да ги държа близо до мен през годините. Имам приятели, но те са като сезоните, те идват и си отиват и на всеки няколко години сменям приятелския си кръг. Бях заслепена от мисълта, че трябва да се държа по определен начин, да правя неща, за да угодя на хората или да се опитам да се напасвам, за да ги запазя в живота си. И когато не успявах да се справя с това, автоматично започвах да се дистанцирам от хората, без да знам, че не очакват нещо от мен.

Майка ми беше първата, която забеляза проблема ми. Те започна да се усеща, че изведнъж спирам да говоря за хора, с които се познавам от няколко години, и от нищото започвам да коментирам други хора. Тя беше първата, която ме попита защо губя приятелите в живота си. Въпросът й ме стъписа. Дори днес изпитвам кофти чувства, когато се сетя за момента, в който тя ми зададе въпроса. Вероятно аз съм тази, която в крайна сметка спира да полага усилия и губи приятели. И това продължаваше, докато в живота ми не се появи някой, който ме научи да не се отказвам от хората.

Този човек винаги е бил наоколо. Винаги съм му споделяла добрите и лошите ми моменти. Без значение на какво го подложих, той никога не се отказа от мен. Едва когато започнах да виждам нещата ясно и да приемам живота на сериозно, разбра какво всъщност означава да не се отказвам от никого в живота си. И това ме научи той, освен моя половинка в живота, и моя сродна душа.

Толкова съм благодарна, че го имам в живота си. Сега знам как да запазвам връзката си с хората и да нямам големи представи за това какво очакват те от мен.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay