Какво издава почеркът за характера ви?

Проверете какъв човек сте според почерка си с помощта на примерите по-долу

Какво издава почеркът за характера ви?

Искате да научите нещо повече за себе си? На помощ идва графологията. Това е наука за изучаване почерка на човека. Въпреки че някои специалисти смятат използването на науката за определяне човешкия характер за неправилно, други й придават доста голямо значение.

Самият факт, че специалистите по поведенчески анализ използват начина на писане за определяне на профила на криминално проявени личности, ни показва, че това по какъв начин изписваме буквите съвсем не е без значение.

Графологията се използва също в психологията, медицината и дори при интервютата за работа. Начинът на писане може да помогне на лекарите да установят дали пациентът е предразположен към развитието на някои болести, както и в тяхната диагностика и проследяване на заболяването.

Когато се явявате на интервю за работа пък, шефът на компанията може да вземе предвид ръкописа ви, за да определи вашия характер, качествата и способностите ви.

Размерът на буквите, тяхната форма, разстоянието между тях, както и ред други особености, разкрива над 5000 личностни черти на хора от целия свят.

Размер на буквите
Какво място от реда на листа хартия заемате показва какво е поведението ви на купони или на обществени събирания.

Какво издава почеркът за характера ви?

Големи букви - ако всички букви докосват или пресичат горния ред, това означава, че сте отворена личност. Разбирате се добре с хората, общувате спокойно и винаги сте в центъра на вниманието!

Средни букви - ако високите букви (като "б", както и всички главни букви), докосват или почти допират горната линия, но останалите стигат до средата на реда, вероятно сте толкова непостоянни, колкото е и писането ви. Вие сте човек, който без страх се пуска по течението и не изпитва страх пред нови предизвикателства.

Малки букви - ако високите букви не докосват или почти докосват горната линия, а останалите букви дори не достигат средата на реда, вие се отличавате със стеснителност. Ситният почерк ви определя като леко срамежливи хора, които се чувстват най-добре в компанията на близки приятели и роднини.

Форма
Буквите ви приличат по-скоро на клечки или на камъни? Заоблени ли са или са завършени в прав ъгъл? Тези характеристики показват сферите, в които сте най-добри.

Какво издава почеркът за характера ви?

Остри букви, тип "пръчки”
- острите букви с малък контур разкриват вашето любопитство и енергия. Математика, наука и история са вашите полета за изява.

Кръгли букви, тип "камъни” - буквите с извивки като балончета, се изписват най-вече от артистични и изобретателни хора. Ако пишете по този начин, ще се справяте много добре, ако се запишете на курсове по актьорско майсторство или някакъв музикален курс.

Наклон
Ако буквите бяха стрели, накъде щяха да сочат? Посоката им ще ви подскаже дали сте способни да направите нещо дръзко и необикновено.

Какво издава почеркът за характера ви?

Десен наклон
- отворени сте за нови преживявания и запознанства с нови хора. Импулсивни сте и без да се замислите, бихте направили нещо щуро, като да скочите с парашут, например.

Ляв наклон - индивидуалисти сте и предпочитате да стоите "зад кадър”. Бихте се чувствали по-удобно ако заснемате лудориите на приятел, отколкото сами да се впуснете в тях.

Без наклон - почеркът ви в прав, а мисълта ви върви в права посока, без да се отклонява. Предпочитате да се осланяте на логиката и не бихте направили нищо дръзко, без да го обмислите и да направите щателно проучване преди това.

Ако пишете с ляв наклон и сте десничари или сте левичари, които използват десен наклон, най-вероятно имате "бунтовнически” дух. Вие не просто правите щури неща, а ги правите "на сляпо”.

Сила
Каква сила упражнявате върху химикала, когато пишете? Това показва какъв приятел сте.

Какво издава почеркът за характера ви?

Голям натиск
- Давате обещания и може да се разчита, че ще ги спазите. Приятелите ви ви имат доверие и знаят, че при необходимост винаги ще бъдете до тях.

Малък натиск - Симпатизирате на хората, чувствителни сте и умеете да съчувствате на тези в беда. Приятелите ви оценяват какъв добър слушател сте и често прибягват до вашите съвети.

Подпис
Прилича по-скоро на драсканица, отколкото на истински подпис или е остър и четлив? Изненадващо, но това показва какъв тип известна личност бихте били.

Какво издава почеркът за характера ви?

Тип "драсканица”
- вие сте мистериозен човек и не обичате да разкривате лични неща. Ако бяхте знаменитост, щяхте да стоите колкото можете извън светлините на прожекторите, (освен ако нямате концерт или церемония за получаване на награда, разбира се).

Остър, красив подпис - уверени сте в себе си и няма какво да криете. Искрящата ви усмивка би украсявала кориците на всевъзможни списания.

БОНУС
Ако оставяте голямо разстояние между буквите, значи обичате свободата. Не ви харесва, когато някой се опита да ви ограничава. Не харесвате и големите тълпи от хора.

Ако пък разстоянието между буквите е едва забележимо, то вие не понасяте самотата. Не обичате да бъдете сами. Винаги търсите големи компании, а понякога сте склонни да се натрапвате.

Пишете ли бързо, вие сте нетърпелив човек, който не обича закъсненията и губенето на време. Ако пишете бавно, вие сте методични и организирани.

Какво казва почеркът за здравословното ви състояние?
Писането с различен натиск е възможен индикатор за високо кръвно налягане, особено когато от лек натиск преминавате в силен.

Когато често в рамките на едно изречение или дума наклонът се различава, това може да означава, че пишещите по този начин нямат продължителна връзка с реалността, което може да е признак за шизофрения.

Изключително дребният и тесен почерк (микрография) е знак за болестта на Паркинсон. Понякога почеркът на заболелите от тази болест става тоолкова дребен, че дори не може да се разчете.

За да видите още психологически тестове и хороскопи, можете да се присъедините към Jenite.bg във Facebook!

46 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



10
Не е посочен 24.04.2014|16:08
Не се бях замислял .
9
Не е посочен 24.04.2014|12:59
Много точно казано.
8
Не е посочен 23.04.2014|15:43
Особено за здравословното ми състояние не мога да се съглася.
7
Не е посочен 23.04.2014|10:20
Може и да има някаква истина в това.
6
Не е посочен 22.04.2014|16:39
Всичко много добре, само бонусът с болестите и диагнозите не ми харесва.
5
Не е посочен 22.04.2014|15:04
По моят почерк излиза, че съм мистериозен.
4
Не е посочен 22.04.2014|13:45
Не мисля, че има нещо вярно, поне за мен.
3
Не е посочен 22.04.2014|11:54
Много верни неща са казани тук :)
2
Не е посочен 22.04.2014|10:07
Много интересно ...пиша с ляв наклон, с по-голяма сил аи леко по-разтеглено.
1
Не е посочен 22.04.2014|09:55
Да вярвам ли на това?
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay