Кои са най-често срещаните комплекси при жените

Кои са най-често срещаните комплекси при жените

За нас жените е присъщо постоянно да се съмняаме в себе си. Дори и да сме красиви, успешни и щастливи, винаги ще се намери нещо, което да сметнем за недостатък. Успокояващата новина тук е, че ако се чувствате несигурна в себе си, не сте сама. 

Едно бързо търсене в мрежата по темата предоставя доста интересни резултати. Най-често срещаните отговори са свързани с външния видДругият разпространен вид несигурност е свързан с това какво мъжете мислят за нас.

Ние не сме несигурни във вънщния си вид:

Сексуалност: Жените искат да бъдат сексуално желани и непрекъснато измерват собствената си сексуална привлекателност с тази на другите жени.

Възраст: Искаме да изгледжаме вечно млади и се притесняваме от жени, които са по-млади от нас. Правим всичко възможно да спрем процеса на стареене с помощта на козметика и храна.

Тегло: Следващата най-очевидна несигурност, която жените имат е по отношение на теглото. Искаме да бъдем по-слаби, непрекъснато ни се струва, че сме напълнели, изпробваме различни диети и никога не сме доволни от теглото си.

Кои са най-често срещаните комплекси при жените

Цвят на косата: Може би блондинките са на-секси? Значи трябва да се изрусим? Но пък те са считани за глупави. Наистина ли цветът на косата е толкова определящ?

Цвят на очите: Сините очи винаги се отличават на фона на останалите цветове. Те са редовен спътник на русата коса, но пък изглеждат още по-загадъчно на фона на тънма коса. Е, тези с кафяви очи може би са скучни, зашото са най-често срещани?

Височина: Искаме да сме с ръст на супермодел. Други пък се притесняваме, че стърчим над мъжете и не смеем да обуем токчета. Нещо по средата? Пак не е достатъчно!

Размер на гърдите: Често чуваме, че жена без гръди не е... жена. Големите бюстове се натрапват в пространството от край време и до голяма стеен са се превърнали в идеал за красота. Но какво да правят дамите с малки гърди? Да поставят силикон? Толкова ли е важен наистина размерът на гърдите?

Жените имат притеснения и по отношение на връзките:

Той няма да ми се обади: Случва ли ви се често да се съмнявате в това дали той ви е харесал и дали ще поиска да ви чуе и види отново?

Той просто иска да спи с мен: Една жена в нова връзка също постоянно се тревожи, че мъжът се интересува от нея само за секс – защото тя също е несигурна дали има нещо интересно или желано в нея освен тялото ѝ.

Той се среща с други жени: Една жена постоянно подозира, че нейният партньор ѝ изневерява. Това е породено от факта, че тя не е сигурна в себе си и също така вярва, че всички мъже са свине и ще спят с всичко, което се движи.

Кои са най-често срещаните комплекси при жените

Той вече не ме харесва: Жените се нуждаят от физическо внимание и успокояващи думи от мъжете, за да се чувстват сигурни във физическата си атрактивност.

Неуверени сме и по отношение на работата си:

Кариера: Това може да са притеснения, породени от липсата на работа. Други дами пък се тревожат за представянето си по време на работа. Често се случва те да имат успешна кариера, но да не са сигурни за статуса си в компанията, способността си да се изкачват по стълбата, мъжката си конкуренция и т.н.

Кои са вашите най-големи несигурности? Споделете с нас в коментарите?

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay