Кои са сигма мъжете?

Кои са сигма мъжете?

Вероятно сте чували за самоуверните и властни алфа мъжкари. Изглежда, че този тип личност е в центъра на вниманието както на мъжете, така и на жените. Мъжете са научени да се държат като алфа, но има някои, които не се интересуват от правилата и въпреки това успяват да бъдат привлекателни. 

Днес ще ви разкажем за друг тип мъже- сигма:

Какво е сигма мъж? 

Мъжът сигма е мъж, който не се нуждае от потвърждение от други хора. Той не е силен или нагъл, но спокоен и събран. Мъжът сигма е интровертен, но уверен в себе си тип. Сигмите са извън обичайното и обикновено не се вписват в групи, защото самите те са необичайни.

Алфа мъж срещу сигма мъж

Сигма и алфа мъжете са равни и имат много общи характеристики. И двамата са уверени в избора си на живот и се стремят високо. Основната разлика се крие в тяхното отношение. Мъжете сигма избират да седят извън йерархията, докато алфа мъжете предпочитат да бъдат в горната й част. Алфа мъжете постигат успех, като се изкачват по йерархичната стълба. Сигмите, от друга страна, не принадлежат към нито едно племе. Правят всичко сами.

Черти на мъжете сигма

Те не се интересуват от очакванията.

Алфите стоят на върха, бета са последователи, а сигмите, е, просто не пасват на формата. Йерархията не е нищо за тях и всички норми и тенденции, които обществото (и алфите в частност) задават, са безсмислени за сигмите. Не можете да им кажете как да се обличат или как да действат. Те правят това, което искат.

Те нарушават правила.

Точно като алфите, мъжете сигма се борят с властта. Сигмите обикновено са самостоятелно заети и високо ценят мира и гъвкавостта. За тях е по-добре да работят сами, защото нямат проблеми с управлението на времето и организирането си.

Те не търсят валидация

Мъжете сигма не разчитат на лукс, за да се чувстват пълноценни и успешни. Те не се опитват да се валидират със скъпи неща, защото разбират, че материалните неща не могат да заменят самооценката. Така че те карат каквото им харесва, носят каквото предпочитат и не правят това, което алфата им диктува. 

Те не се отварят за всички

Сигмите не се хвалят за своите постижения или големи мечти в социалните медии. Страстите им са частни. Хората често ги намират за непохватни и потайни. Отнема много време, за да опознаете сигмите. Те не изпитват нужда да споделят личната си информация. Те не се нуждаят от подсилване на егото и валидиране.

Те са лидери, които остават смирени

Мъжете сигма са самотни вълци, но при подходящи обстоятелства те се превръщат в мощни лидери. Те вдъхновяват другите със своята страст и отдаденост. Сигмите на високи позиции никога не са високи и могъщи, поради което са на почит.

Те дават приоритет на собствения си начин на живот.

Мъжете сигма са придирчиви към своите съчетания и няма нищо по-лошо за тях от контролиращия човек. Те не се придържат към очакванията на други хора. Сигмите се променят само ако наистина искат.

Те са уверени в себе си интроверти.

Сигмите не обичат да бъдат в центъра на вниманието и предпочитат да прекарват времето си сами. Въпреки че сигмите често остават незабелязани, те имат точно толкова увереност, колкото алфите. Единственото нещо, което ги отличава, е екстраверсията на алфите.

Личното пространство е жизненоважно.

Мъжете сигма изискват много лично пространство, за да постигнат целта си да се учат и постигат. Те могат внезапно да направят радикални промени, като да изчезнат, за да преследват своята страст. Сигмите не позволяват на никого да се изпречи на пътя им.

Защо са толкова популярни

Мъжът сигма има воал на мистерия около себе си, което го прави интригуващ. Трудно е да се игнорира неговата интелигентност и независимост. Сигмата никога не следва тълпата и не търси одобрение. Именно това прави този тип толкова привлекателен както за мъжете, така и за жените. От друга страна, това може да е просто друга тенденция, която ще отмине сама.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay