Кой първи казва "Обичам те" - мъжете или жените?

Кой първи казва "Обичам те" - мъжете или жените?

Кой първи казва "Обичам те" - мъжете или жените?

Във всяка една връзка настъпва момент, когато думите "Обичам те!" искат да бъдат чути и произнесени. В най-идеалния случай признаването на чувствата трябва да се случи спонтанно, но поне веднъж на всички ни се е случвало двете думички да заседнат на върха на езика. Водени от страха да не се покажем слаби, жени, да не избързаме или просто, защото искаме да ги чуем от НЕГО, не се осмеляваме.

 

Психологът Джош Акерман, едно от водещите имена в социалната психология, се заема с това емпирично да докаже кой от двата пола е по-склонен първи да изрече заветните думи и поради какви причини.

 

Повече от половината хора (64%) смятат, че жените като по-емоционални първи признават чувствата си. Резултатите от изследването на Акерман, в което вземат участие 205 хетеро представители на двата пола, сочат друго - мъжете всъщност са тези, които първи произнасят думите.

 

Представителките на нежния пол пък били по-щастливи да чуят думите след секс, тъй като това било знак за обвързване, а мъжете се радвали преди секс, защото това било уверение, че ще се стигне и до креватната част.

 

Всяко правило си има изключения обаче – и мъжете, и жените, които търсили сериозна връзка, били истински щастливи да чуят "Обичам те!" преди да са станали интимни.

 

"Не всички мъже са еднакви" казва Акерман. "Слава Богу!" казваме ние!

40 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 13.04.2011|08:53
Напълно съм съгласна, много зависи от човека. Жените сме по-романтични от мъжете и е нормално да държим да ни казват често, че ни обичат, все пак това ни кара да се чувстваме по-щастливи.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay