Лекар обяснява защо сексът причинява подуване на корема и какво да правите

Лекар обяснява защо сексът причинява подуване на корема и какво да правите

Случвало ли ви се е да правите страхотен секс с партньора си, но веднага след това да усетите дискомфорт и подуване на корема? Ако ви се е случвало, не сте сами. Подуването може да бъде разочароващо и направо неудобно, но за щастие има начини да се справите с това. Дженифър Уидър, експерт по женско здраве, обяснява защо при някои жени се получава подуване след секс. Ако се окаже, че сте една от тези жени, ето какво може да причини неудобството ви и какво можете да направите:

Позицията на матката

Д-р Уидър обяснява, че ако една жена има ретравербрирана матка (тя е наклонена назад), сексът може да накара матката да се движи и да влезе в контакт с други органи, които я заобикалят. В резултат на това може да получите болка и подуване на корема. Признаците на ретраверсирана матка са болка по време на секс и болезнена менструация, но често няма други симптоми. Ретроверсираната матка може да бъде диагностицирана от Вашия лекар по време на рутинен преглед. 

Менструалният ви цикъл

Често жените имат подуване преди и / или по време на менструацията, така че ако правят секс през това време от месеца, вероятно ще окаже влияние.

Имате храносмилателни проблеми

Ако имате анамнеза за храносмилателни проблеми като синдром на раздразнените черва, запек и лошо храносмилане, може да сте склонни да изпитвате подуване след полов акт. Избягването на храни, които причиняват газове, преди секс, може да ви помогне да контролирате подуването. Също така можете да консумирате джинджифил, тъй като е доказано, че той намалява подуването.

Правите незащитен секс

Ако не използвате презерватив по време на секс, спермата на мъжа може да причини болки в корема и спазми след секс. Това се дължи на простагландина, открит в спермата, който може да предизвика контракция на матката.

Ако имате подуване, което не се повлиява от нищо, консултирайте се с лекар.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

7 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay