Мъжът бумеранг

Онзи, който отново и отново се появява в живота ви

Мъжът бумеранг

Мъжът бумеранг е като малката черна рокля - всяка жена има поне един в гардероба на своя живот. Някои от тези представители на другия пол са досущ като любимата дрешка. Вътре в себе си ги обичаме, обръщаме се към тях всеки път, когато сме в безизходица и никак не ни се иска да ги изхвърлим завинаги от света на емоциите си. Дори и до болка да сме разбрали, че нещата няма да се получат. Колкото и приятелки да повтарят, че ще е по-оригинално и по-добре да се концентрираме върху "новите предложения на пазара". Само че - не! Било то под формата на случайна или предизвикана среща, било като неочакван сън, тези мъже натрапчиво и циклично се завръщат в главите ни.

Понякога дори не е нужно да сме имали реални интимни преживявания с нашия бумеранг, а всичко е плод на неизживяна романтична представа. Може би тези ситуации са най-трудни, защото винаги остава "Ами, ако...?". Преди да пристъпим към поставянето на край, добре е да обмислим възможността за слагане на начало. Така поне ще знаем със сигурност: "Ами, еди-какво си".

В повечето случаи обаче отношенията ни с мъжа бумеранг вече са попаднали в категорията на модерното определение "приятели с привилегии". С някои от тях никога не сме имали официални емоционално-интимни отношения, но сексуалните контакти отдавна са налице. Другите са бивши партньори - правили сме планове за деца и доживотна любов, но в последствие сме се разделили и ограничили до правенето на секс. Разбирам. Когато си лягал с някого достатъчно пъти, да го свършиш още веднъж, е все едно да си измиеш зъбите сутрин. Колкото и готино да изглежда обаче, такова приятелство с benefits рядко върви като по мед с лубрикант. Единият от двамата иска повече. Изключенията са по-редки и от случайно намерен бисер в порция миди от ресторант.

Помислете за себе си. Ако човекът със силните чувства сте вие, изцяло върху вашата психика пада отговорността да спрете да се тормозите. Омагьосаният кръг е логичен - страдате, после започвате да забравяте и ако тогава отново си позволите да стигнете до интимност, ще трябва да изстрадвате и забравяте всичко отново. Наистина трябва да прекратите. Дайте последен шанс на надеждите си, признавайки точно и откровено всичко, което ви е отвътре. Ако мъжът не споделя вашите чувства, обяснете му човешки - имате нужда от самостоятелно време, в което да ги преодолеете.

Обяснете го най-вече на себе си. Може да отнеме дори повече от година, но рано или късно трудните емоции сами ще изчезнат. Стига да не им пречите. Що се отнася до него - каквото и да сте се разбрали, той най-вероятно отново ще ви потърси. Но не се заблуждавайте, че проявеният интерес задължително означава любов. Ако искаше да бъде с вас, най-вероятно щеше да го направи. И в никакъв случай не си позволявайте да превръщате всеки празник в оправдание да му се обадите. Ако пък изпитате внезапно желание да си поискате някоя забравена вещ, помислете дали тя е по-ценна от емоционалното ви спокойствие, което ще бъде нарушено при евентуалната среща.

Мъжът бумеранг

Помислете за ближния. Дори и да сте от по-рядко срещаните жени, способни на сексуални отношения без любов, не е лошо да обърнете внимание дали и "приятелят" ви се чувства по същия начин. Разбира се, на първо място човек сам трябва да отговаря за душевното си спокойствие. Това обаче не пречи да му помогнем. За съжаление, жените имаме навика да се правим на неразбрали и нищо незабелязващи. Бъдете различни и пропуснете този момент. Поне спрете да се обаждате на горкото момче посред нощ винаги, когато някой друг ви разочарова. Или се откажете да включвате съблазнителните оръжия всеки път, щом влюбеният във вас прояви интерес към по-подходяща жена.

В случая с мъжа бумеранг има още един ближен, за чието щастие трябва да се погрижите. Това е настоящият ви (или бъдещ) партньор. Съгласете се - едва ли ще си живее комфортно с мисълта, че душата на половинката му още е обитавана от призраците на разни мъже. Преди да започнете нещо ново, трябва ефективно да се разделите със старото. Освен ако целенасочено не желаете животът ви да бъде пъзел от многоъгълници, в който нямате достатъчно време за каквото и да било друго, освен за проблемите с противоположния пол. Вярвам, че никоя уважаваща себе си зряла жена не иска точно това.

Разбира се, в кръга на мъжете тип бумеранг присъстват и такива, към които не таим особено ласкави чувства. Те напомнят повече на парцали, отколкото на харесваните от нас дрехи. Съжалявам за грозното сравнение, но понякога действията на въпросните индивиди достигат величини, които просто те предизвикват да ги наричаш така. Говорим за случаите, в които вие наистина сте си свършили работата, твърдо и отговорно сте обяснили, че не желаете интимни отношения с човека отсреща. Той обаче отказва да го приеме и упорито продължава да ви снабдява с рози, въпросници относно чувствата ви към него, новини за скръбни събития от личния му живот, които целят да предизвикат вашето съжаление. Понякога тези мъже са неуспелите ухажори, друг път - някой бивш, който не спира да повтаря, че "друг като него няма да срещнете". И слава Богу! Какво да ги правим - по-добре да не си ги слагаме на сърце и да използваме тактиката "ignore". Пък дано им омръзне.

Най-тъжното е, че има и такива, които са готови не само да ви подаряват цветя, но и да ви налагат след това с тях. Ако попаднете на този тип "мъж", в никакъв случай не се колебайте да се обърнете към полицията. Жалба, ограничителна заповед - каквото ви е необходимо, за да се чувствате защитени.

Когато са намесени чувства, съветите лесно се дават и много по-трудно се изпълняват. Затова в заключение ще ви пожелая само късмет и успешно интуитивно преодоляване на драмите в любовта.

108 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay