Любопитни факти за зодия Риби

Любопитни факти за зодия Риби
pixabay

Риби е последната от дванадесетте зодии. Родените между 19 февруари и 20 март са родени под знака на Рибите. Хората с тази зодия са едни от най-креативните, симпатични и приятелски настроени. Риби е воден знак, който също е по-състрадателен и съпричастен от много други водни знаци.

Научете повече за тази зодия:

С какво са известни Рибите?

Смята се, че Рибите са най-креативните и емоционални от всички зодии. Те са силно свързани с емоциите си, без да им позволяват да излязат извън контрол.

Но те също са в унисон с емоциите на хората около тях, което им дава високи нива на емоционална интелигентност и съпричастност. Рибите са страхотни слушатели и много подкрепящи.

Тяхната артистична природа ги прави подходящи за креативни професии като маркетинг, писане и музика. Ако не работят в сферата на изкуството, те обикновено имат подобни хобита, като рисуване, пеене или фотография.

Рибите умеят да поставят граници, за да не бъдат завладени от емоциите си. Правейки това, те са решителни, амбициозни и със силна воля.

Рибите са мили и любвеобилни. Често правят всичко възможно, за да помогнат на другите за сметка на своето благополучие.

5 интересни факта за Риби

1. Риби се управляват съвместно от две планети, Нептун и Юпитер. Тези планети се считат за чувствителни и много духовни, което обяснява защо Рибите са добродушни и нежни.

2. Зодия Риби се характеризира с две риби, всяка плуваща в различна посока. Мнозина вярват, че това символизира двете страни на Рибите, които често се разкъсват между реалността и мечтите си.

3. Хората със зодия Риби обикновено обичат дейности на открито като плуване, разходки и прекарване на време на плажа.

4. Eta Piscium, известна още като Alpherg, е най-ярката звезда в съзвездието Риби. Това всъщност са две звезди - голяма и по-малка, които се намират близо до опашката на Рибите.

5. Ако Рибите трябва да изберат щастливо число, се смята, че седем ще им донесе най-много късмет. Въпреки това, числото три също носи много късмет на Рибите.

Коя зодия е сродна душа на Риби?

Най-добрият спътник за Риби е Телец – някой, който е лоялен, състрадателен и способен да подкрепи Рибите емоционално.

Но Рак и Дева, които също са дълбоко подкрепящи и разбиращи зодии, също могат да бъдат отличен партньор на Риби.

Кои са любимите цветове на Рибите?

Поради любовта си към природата и силната връзка с водата, Рибите често избират нюанси на синьото. Любимите цветове на Рибите са синьо, тюркоазено и зелено.

В какво са добри Рибите?

Рибите са добри в много неща, включително намирането на приятели и проявата на креативност. Понякога те могат да бъдат перфектният баланс за знаци като Везни и Водолей, които вероятно ще възприемат по-логичен или аналитичен подход.

Известни личности, родени под знака Риби

Риана е зодия Риби! Тя е родена на 20 февруари и има татуиран символ на Риби зад ухото си.

Брус Уилис е роден на 15 март и макар да изглежда твърд отвън, той несъмнено е чувствителна Риба. Известно е, че има много близки отношения със семейството си.

Роден на 1 март, канадският певец Джъстин Бийбър е известен представител на зодия Риби. 

Дрю Баримор показва на всички колко успешни могат да бъдат Рибите. Тя е родена на 22 февруари и започва актьорската си кариера на 11 месеца!

Рожденият ден на Джамила Джамил е на 25 февруари и тя със сигурност описва много от типичните характеристики на Риби. Джамила е известна със своя активизъм и кампании по въпроси, които са от значение за нея.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay