Майки на кукли

Новата приумица на самотните богаташки е да отглеждат изкуствени бебета

Попадайки на тази информация онемявам, седя пред компютъра с отворена уста и не мога да асимилирам що за извратена приумица на богатите лелки е това.

Става дума за кукли, които до съвършенство имитират истинско живородено бебе. Оказва се, че през 2011 година изкуствените същества са се превърнали в любимите играчки на по-заможните дами, разказват от сайта MSN Today.

Те са невероятно реалистични за разлика от цената им, която варира около 4000 долара.

Производителите са нарекли фалшивите бебета "Reborn”, което означава преродени. Може би по-подходящо би било да ги бяха кръстили "Unborn”.

Изненадите не спират дотук. Освен че изглеждат живи, те наистина имитират и някои жизнено важни процеси като дишане, a гърдите на играчката се повдигат равномерно, за да е максимално реалистично.

Бонус в офертата е ако куклата е снабдена с части, които поддържат нормална телесна температура. А в гръдния кош бие дори механично сърчице.

Фейк бебетата са направени от винилов материал и тежат също толкова, колкото и едно живо бебе. В устата си имат магнит, който помага за придържането на биберона.

Коментар в текста гласи, че някои хора смятат реалистичните кукли за страховити. Но за хората, които ги колекционират, те са като истински и дори си ги "отглеждат" , което е един вид хоби.

Моника Уолш от Ориндж Каунти е 41-годишна съпруга и майка на 2-годишната си дъщеря, но споделя, че си има и кукла, която е нарекла Хейдън и се опитва да обясни манията по играчката си, сравнявайки я с начина, по който един мъж се радва на спортната си кола, новата си лодка или бързия си мотор.

Фран Съливан от Флорида е на 62 години и споделя, че никога не е имала деца. За сметка на това има две "преродени" бебета – Робин и Николай, а броят на цялостната й колекция с кукли надвишава 600.

Има и родители, които поръчват кукла копие на собственото им дете.

Някои "майки" обясняват, че причината, която ги е накарала да си подарят изкуствено бебе е, че ужасно много искат да имат дете, но нямат достатъчно време, за да се грижат за истинско такова, което звучи като една доста тъжна причина. И въпреки това неприемлива.

Някои жени толкова са се разболели от идеята, че возят куклите в бебешки столчета в автомобилите си, купуват им бебешки колички, бебешки легълца и бебешки дрешки.

Тези жени обаче сякаш малко са попораснали, за да си играят на майки с деца-кукли, а ако майчинският им инстинкт е толкова силен, би било доста по-хуманно да си осиновят едно истинско бебе. Има ли нужда да споменавам въобще колко деца има по домовете в целия свят. Сираци, не кукли. Които никога няма да разберат какво е майчина ласка, нито някой някога ще им купи легло с балдахин или ще им подаде биберон в устата.

В такъв свят ли живеем вече, че нямаме време да отглеждаме собствените си деца и се налага да си купуваме кукли. Нямаме време да бъдем истински майки ли?

Има една единствена прилика между истинските, но изоставени от родителите си деца и куклите – те никога няма да могат да кажат наистина думичката "мама". Изкуствените устнички не могат да говорят, останалите нямат на кого.


Извратена игра е това.

519 137
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



16
Не е посочен 12.02.2012|14:48
Защп ли все повече света заприличва на оживял американски филм?!?!?!?!
15
Не е посочен 12.02.2012|14:33
Едно време като бях дете си мечтаех за такава играчка,но сега ми се струва малко откачено да си се представя да возя в колата си бебе робот! Но аз няма да ги виня тези хора,това си е техен избор! Те са си преценили,те са си ги закупили и явно не им пука за мнението на останалите (какво ли ще кажат съседите?) Всички сме различни,никой не е съвършен и по тази причина не сме способни да обвиняваме или да нападаме другите за действията им!
14
Не е посочен 12.02.2012|14:17
По-добре някой и друг килограм отгоре, но... върху тях наживо да сяда "на конче" детето, което аз и баща му сме създали...
13
Не е посочен 12.02.2012|14:15
... а за сметка на виртуалното, истинското им бебенце почина от недохранване и недобри грижи. Защото на тези шантави хора виртуалното им отроче им беше приоритет. Жалко, много жалко...
12
Не е посочен 12.02.2012|13:39
Аз от 20-тина години съм на мнение,че Светът е полудял като цяло и с всяка изминала година става все по-зле!
11
Не е посочен 29.10.2011|20:49
Възмутена съм,не мога да го разбера...
10
Не е посочен 29.10.2011|20:31
преди десет години "Изкуствен интелект" на Спилбърг ме разплака,статията сега само ме накара да се замисля,хората са все по-малко човеци......
9
Не е посочен 24.10.2011|13:07
Тези хора не са наред! Разбирам да измислиш бебе играчка с което да речем ще си играе детето ти, но да си купиш кукла и да си я чуваш май трябва да си доста мръднал XD
8
Не е посочен 13.10.2011|22:42
"Прекрасният нов свят" на Хъксли от 1932г. ....Никакви чувства, майка и баща са мръсни думи.....някакво плачещо парче месо.....Всичко се създава в епруветка, забавленията стимулират потреблението. По добре грам, отколкото срам..... Извратена игра :(
7
Не е посочен 13.10.2011|22:42
"Прекрасният нов свят" на Хъксли от 1932г. ....Никакви чувства, майка и баща са мръсни думи.....някакво плачещо парче месо.....Всичко се създава в епруветка, забавленията стимулират потреблението. По добре грам, отколкото срам..... Извратена игра :(
6
Не е посочен 13.10.2011|11:18
Крийпи...
5
Не е посочен 12.10.2011|16:52
Това е направо извратено! Болни са и дамите, които си ги купуват, болни са и мозъците, в чиято глава се е родила подобна идея, що за оправдание може да бъде нямам време, но много искам дете! Всичко е въпрос на ценности и приоритети в този живот! Нямат време за деца, но имат време да се пудрят и да разнасят миниатюрни пудели в дрехи... За пореден път се убеждава, че с тази консуматорска нагласа за още и още за сметка на ценности като семейството и децата, не върви на добре този свят!
4
Не е посочен 12.10.2011|11:33
Доста е психарско да колекционираш такива кукли. Тази мания по играчките на зрели жени не я разбирам. Повече съм склонна да се съглася, че такива кукли могат да се използват като тренировка за бъдещи майки или да се дават на специалните курсове за бременни. Но да си купиш изкуствено бебе, само защото нямаш време да си отгледаш твое, направо си говори за умствени отклонения. Прекалено е най-вече, защото има стотици деца сираци, които чакат да бъдат осиновени, а жените си купуват бебета играчи.
3
Не е посочен 12.10.2011|11:12
Това ми напомни на онези китайци или японци бяха, не си спомням добре, които отглеждаха виртуално бебе. По-голяма глупост от това няма, а извратено е меко казано!
2
Не е посочен 12.10.2011|10:47
НЯМАМ ДУМИ!!!!!!!!!:((
1
Не е посочен 12.10.2011|10:33
накаде отива светат изумявам се с всеки изминал ден.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay