Марс в Рак: Очаквайте трансформация

Марс в Рак: Очаквайте трансформация

Планетата на действието Марс преминава през променливия знак Близнаци за първи път от август 2022 г. Оттогава преминахме през много промени както на лично, така и на колективно ниво, както и през много дълга ретроградност (Марс беше ретрограден в Близнаци от 30 октомври, 2022 г. до 12 януари 2023 г.). Преди този период бяхме нетърпеливи и разочаровани от ежедневните въпроси и рутини. За щастие вече чувстваме промяната на настроението, защото още на 25 март Марс най-накрая се засили и се премести в Рак, като ще остане там до 20 май. Можем да използваме тази енергия, за да поддържаме растеж и развитие в живота си.

Но нека не се лъжем. Марс в Рак носи специфично настроение. Марс в Козирог (противоположният знак на Рак) е това, което наричаме екзалтация - тъй като суровата земност на знака използва силата си, за да завършва проекти без проблеми и обикновено изпълнява обещанията, защото Козирогът се управлява от отговорника Сатурн, който се придържа към структурата. Сега Марс в Рак се управлява от Луната. Тя сменя фазите си два пъти седмично, така че общият тон може да е непоследователен - освен ако не решим да поемем контрола.
Но въпреки неблагоприятното си разположение, Марс в Рак носи лоялна, ексцентрична и семейна атмосфера на масата. в този период можем да бъдем нежнни, но ще покажем на света твърда външност, изливайки силни думи, когато сме ядосани. Следователно можем да използваме това време, за да разберем чувствата си и да се свържем с любим човек. Можем да очакваме периодичните връзки да погълнат и сърцата ни. Не забравяйте, че не е свършило, докато не свърши… или поне докато Марс не смени знаците на 20 май. 
Вътрешните цели и искрените желания ще бъдат в челните редици на нашите усилия и умове по време на този транзит. Ако има ремонт на дома, който е бил на заден план, сега е моментът да започнете. Същото важи и за свързването със семейството и любимите хора. Протегнете ръка и покажете, че ви е грижа, за да възстановите връзката. Малко усилия ще доведат до значителни резултати.
Що се отнася до работата, ние ще можем да свършим адачите си само според собствения си график и начин. Ракът ходи настрани, което означава, че има свой уникален маниер и творчески способности. Тъй като той се управлява от Луната, която диктува емоциите, когато Марс е в Рак, нашите настроения обикновено са в съответствие с лунния цикъл. В един типичен ден ще се опитаме да бъдем пасивно агресивни, но Луната може да надделее над чувствата ни и да разкрие нашите бурни чувства.
От друга страна, емоционалната манипулация може да бъде фактор за другите да ни подтикват, за да получим това, което искат (или обратното). Важно е да внимавате какво говорят и правят хората, за да разберете напълно намеренията им. В крайна сметка е по-добре да сте в безопасност, отколкото да съжалявате. 
Най-накрая обърнете внимание на чувствата си. Не се притеснявайте да освободите натрупаната енергия, като си поплачете добре. Вземането на гореща вана или душ, за да излекувате тялото и духа си, ще се окаже възстановяващо и полезно в този момент, поради факта, че Ракът е воден знак.
Това са транзитите, които ще се случат, когато Марс е в Рак: 
Очаквайте емоциите да достигнат връх по време на пълнолунието във Везни на 5 април и сезона на затъмненията (20 април и 5 май), тъй като Луната управлява Рак. Ще се наложи да излезем извън зоните си на комфорт – въпреки че наистина не искаме. Приемете промяна и трансформация.
Марс и Меркурий се свързват на 8 април, придавайки дързост на думите ни. 
Ретроградният Меркурий започва на 21 април и завършва на 14 май. Марс в Рак ще добави темпераментно и емоционално измерение към двата транзита.
Марс е в хармония с Уран на 29 април, което ни позволява да предприемем нови подходи към нашите цели. 
Марс и Нептун се изравняват на 15 май, което ни кара да се чувстваме блокирани и неспособни да продължим напред. Не позволявайте на страха да ви задържи. 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay