Месечен хороскоп за април (Част 2)

Месечен хороскоп за април (Част 2)

Април е почти тук! Сезонът на затъмненията и ретроградността е пред нас и сега, когато Плутон – планетата на трансформацията – прекарва първия си пълен месец във Водолей от над 220 години, ние колективно ще се почувстваме иновативни, далновидни и революционни. 

С навлизането на Меркурий в Телец на 3-ти, последван от пълнолуние във Везни на 6-ти, ние ще бъдем под дълбоко влияние на Венера през първата седмица на април, поставяйки въпросите за взаимоотношенията на преден план. Присъствието на Марс в Рак през целия месец добавя причудливо и носталгично скрито течение към сезона на Овен и Телец, насърчавайки ни да си починем.  На 11-ти Венера излиза от своя домашен знак Телец и навлиза в многостранния знак Близнаци. По време на този триседмичен транзит може да сме в настроение да променим стила си и може би дори да поискаме повече пространство в нашите интимни връзки и приятелства. 
Акцентът на месеца е пълното пръстеновидно слънчево затъмнение на новолунието в Овен, което настъпва на 20-ти. Това се случва един ден преди началото на ретроградния Меркурий и един месец след първото новолуние в Овен за годината. Това първо слънчево затъмнение за 2023 г. ни предлага възможност да обмислим намеренията за новолуние, които сме поставили в началото на астро новата година и да направим необходимите ревизии или корекции въз основа на настоящите ни нужди.

Везни

Везни, пълнолунието във вашия знак настъпва на 6 април и вие ще почувствате влиянието на Луната веднага щом месецът започне. Помислете си къде бяхте в живота си на 25 септември 2022 г., когато новолунието във Везни беше във вашия знак. Този месец е за празнуване на вашата еволюция, скръб за загубите ви и преглед на всичко, което предстои.  

Тъй като Марс, планетата на действието, сега е в знака Рак през следващите пет седмици, вие ще обмисляте какво наистина искате от кариерата си. Може да сте интелектуален въздушен знак, но това водно влияние ще ви насърчи да възприемете емоционално ръководен подход при вземането на решения. Ако ви светне, когато си помислите за него, то е предназначено да го преследвате. Но ако се чувствате изтощени при мисълта да го направите, това е предназначено да бъде освободено.  

Новолунието на слънчевото затъмнение в Овен на 20-и осветява вашия партньорски сектор, насърчавайки ви да прегърнете радикална промяна, когато става въпрос за това кого обичате, как обичате и защо обичате себе си и другите. Сезонът на Телец започва същия ден, като допълнително активира вашия сектор на сливане и ви насърчава да се докоснете до подсъзнателните нужди на вашия настоящ или потенциален партньор, може би като бъдете прозрачни и ясни един с друг относно взаимните си желания. Ретроградният Меркурий в Телец започва на 21-ви, така че ще имате достатъчно време да подредите силните емоции, които ви очакват в края на месеца.  

Скорпион

Сега, когато вашият планетарен управител Плутон е в неземния знак на Водолей, можете да проявите мечтите си, като започнете да явярвате в това, което тепърва предстои да преживеете. Вашият сектор на експанзия и философия се активира от Марс в Рак, а на 6-ти пълнолунието във Везни подчертава вашия сектор на духовност и затваряне. Тази смес от кардинална енергия ви отваря към различни начини на изцеление и свързване - може да бъдете призовани да започнете медитативна практика. Плутон прекарва първия си пълен месец във Водолей от 1798 г. насам, така че способността ви да се откъсвате емоционално ще се увеличи по начини, които първоначално изненадват вас и хората около вас. 

Присъствието на Венера в Близнаци от 11 април до 7 май активира вашия сектор на сливания и външни ресурси, като ви насърчава да говорите с финансови експерти за начини да увеличите максимално богатството си и да създадете изобилие за поколенията.

Романтично, този транзит може да накара Скорпионите да се движат напред-назад между това, което си мислят, че искат и това, от което всъщност се нуждаят. Отделете време, за да проверите емоционалните си отговори към хората, с които общувате. Ако се чувствате непосилни, това е вашият знак да забавите темпото и да си поемете глътка въздух.  

След като слънчевото затъмнение на новолунието в Овен удари на 20-ти, последвано от началото на сезона в Телец, много от вашите приоритети ще се изместят, особено ние, когато става дума за вашата креативност. Ако сте създавали работа, за да облагодетелствате повече другите, отколкото себе си, ще получите сигнал за събуждане през последните десет дни от месеца и ще бъдете поканени да пренасочите своята артистична и романтична енергия първо към себе си и преди всичко. С ретрограден Меркурий в Телец, започващ на 21-ви, колкото повече търсите отговори в себе си, толкова по-ефективно ще можете да съобщите нуждите си на другите. 

Стрелец

Стрелец, този месец преживявате последния пълен месец на Юпитер в знака Овен и първия пълен месец на Плутон в знака Водолей. Като променлив огнен знак, вие сте склонни да прегръщате промяната, вместо да бягате от нея. С началото на месеца обаче присъствието на Меркурий в Телец ви помага да култивирате по-голямо любопитство към промяната, случваща се вътрешно. Какви нови семена на съзнание можете да засадите около пълнолунието във Везни на 6 април? Този месец е изпълнен с електрическа активност в и около вас, а присъствието на Марс в Рак ви насърчава да забавите темпото и наистина да приемете трансмутацията.  

Венера влиза в противоположния ви знак на Близнаци на 11 април и остава там до 7 май. Това е най-доброто време за срещи, ако сте необвързани, както и за вливане на повече приключения и спонтанност във всяко настоящо партньорство. Единственото предупреждение: може да се почувствате по-нерешителни или навсякъде с комбинираната енергия на Плутон във Водолей и Венера в Близнаци и след като слънчевото затъмнение на новолунието в Овен настъпи на 20-ти, това ще влее още повече новости в любовния ви живот . Помнете стойността на качеството над количеството. Ретроградният Меркурий на 21-ви съвпада с началото на сезона на Телеца, насърчавайки ви да не отхапвате повече, отколкото можете да сдъвчете. Завършете месеца в дух на благодарност и саморефлексия.  

Козирог

Козирог, този месец първоначално може да бъде дезориентиращ за вас, тъй като Плутон, планетата на трансформацията, напусна вашия знак и сега прекарва първия си пълен месец във Водолей. И вие, и Водолей се управлявате от Сатурн, планетата на предизвикателствата, и в момента Сатурн е в Риби, което ви насърчава да се доверите преди всичко на своята чувствителност и интуиция. Не че непременно ще пропуснете присъствието на Плутон във вашия знак, а по-скоро ще забележите значителна промяна във вашата реалност сега, когато Плутон е във Водолей, активирайки вашия сектор на парите и сигурността. Парите може внезапно да не притежават същата стойност за вас, както преди. 

Около пълнолунието във Везни, което се случва на 6 април, може да имате пробуждане относно това, което наистина искате да правите професионално и творчески и тъй като сезонът на затъмненията започва на 20-ти, заедно със слънчевото затъмнение на новолунието в Овен, шансовете са че ще поставите началото на смело, съвсем ново начало, когато става въпрос за работата, с която сте известни.  

Единственото предупреждение: Меркурий, планетата на комуникацията, започва своята ретроградност в знака на Телец на 21-ви, така че каквито и нови проекти да стартирате този месец, трябва да бъдат внимателно прегледани и тестово стартирани, за да избегнете злополуки или грешки.  

Водолей

Водолей, как се приспособявате към новооткритото присъствие на Плутон във вашия знак? Последният път, когато Плутон е бил във Водолей, е бил през 1798 г. и сега е тук до 11 юни 2023 г. (след това ще се върне във вашия знак за 20 години, започвайки в началото на 2024 г.). Този месец ще изследвате способностите си за проявление, особено около пълнолунието във Везни на 6 април. Голяма част от вашите житейски преживявания, мисли и видения ще изглеждат като олицетворение на израза "поискай и ще получиш". 

Присъствието на Венера в Близнаци от 11 април ви помага да се разведрите, когато става въпрос за социални ангажименти. Да, вярно е, може би не винаги сте се чувствали разбрани, когато сте споделяли някои от вашите радикални и футуристични визии с други, но този транзит ви помага да намерите вашите хора, вашия екипаж, вашите съмишленици магьосници. Когато обедините умовете си, вливайки емпатия и състрадание поради присъствието на Марс в Рак този месец, ще бъдете изумени от това, което вие и вашият екип представяте.  

За вас, Водолей, този месец е за култивиране на преднамерена общност чрез отразяване на хора, които са останали до вас в дългосрочен план. Сезонът на Телец - съчетан с ретроградния Меркурий в Телец, започващ на 21-ви - вероятно ще спомогне за улесняването на този процес на спомен и благодарност. 

Риби

Риби, месец април ви кани да изследвате последователни начини за съобщаване на вашите нужди на себе си и на другите. Присъствието на Меркурий в Телец от 3-ти април ви помага да изясните какви са вашите ценности, точно навреме за хармонизиращото пълнолуние във Везни да удари на 6-ти. Тази луна активира вашия сектор на дълбочина, интимност и външни ресурси - може да се свържете с влиятелна фигура или артист през първата половина на месеца и те биха могли да ви помогнат финансово и творчески.  

Венера, планетата на любовта, навлиза в Близнаци на 11-ти и тази друга променлива енергия ви насърчава да бъдете по-гъвкави и отворени в интимните си връзки, особено когато става въпрос за семейството. Предоставя ви се благоприятна възможност да излекувате минали рани и открито да обсъждате семейни тайни, които преди са били заобикаляни. 

След като сезонът на затъмненията започне на 20-ти, слънчевото затъмнение на новолунието в Овен ще даде тласък на шестмесечен цикъл на изграждане на богатство и съзнание за изобилие в живота ви, което го прави идеално време да разгледате финансови семинари, да поискате повишение или стартирайте предприемачески проект — просто се уверете, че това е нещо, което сте планирали известно време, защото е най-добре да не започвате нищо съвсем ново по време на ретроградния Меркурий, който започва на 21 април и продължава до 14 май.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay